Αρχιεπίσκοπος: Η Θεία Λειτουργία γίνεται παρηγοριά και ελπίδα για την πορεία μας

  • Dogma
αρχιεπίσκοπος

«Η Θεία Λειτουργία, οι ακολουθίες, γίνονται βάλσαμο και παρηγοριά στη ζωή μας και ενίσχυση και ελπίδα για την πορεία μας» τόνισε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος μετά την ακολουθία του εσπερινού στην ιερά μονή Οσίου Λουκά Βοιωτίας.

Στην ακολουθία του εσπερινού, όπου βρέθηκε ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος, το παρών έδωσαν οι Μητροπολίτες Θηβών και Λεβαδείας κ. Γεώργιος, Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας, Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος.

Παρέστησαν, επίσης, ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, κ. Βασίλης Λεβέντης, ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ο Γενικός Διευθυντής του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Εκκλησίας κ. Αλέξανδρος Κατσιάρας, ο Δήμαρχος Διστόμου, εκπρόσωποι των τοπικών αρχών και φορέων, κληρικοί και λαϊκοί.

Ο Μητροπολίτης Θηβών καλωσόρισε και ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο, τους Αρχιερείς, αλλά και όλους τους πιστούς για την παρουσία τους και στη συνέχεια τον Θείο Λόγο κήρυξε ο Μητροπολίτης Ιλίου.

Αμέσως μετά ο Αρχιεπίσκοπος υπογράμμισε πως «η Λειτουργική ζωή μέσα στη ζωή της Εκκλησίας είναι ότι το ιερότερο. Η Θεία Λειτουργία, οι ακολουθίες, γίνονται βάλσαμο και παρηγοριά στη ζωή μας και ενίσχυση και ελπίδα για την πορεία μας. Όταν όμως γίνεται μια Θεία Λειτουργία συμμετέχουν πολλοί. Μία βασική θέση είναι των ιεροψαλτών. Ευλόγησε ο Θεός σε αυτόν τον τόπο να διακονήσω 41 ολόκληρα χρόνια και να γνωρίσω μέσα σε αυτό το ποιμαντικό διάστημα πολλούς ιεροψάλτες που βοήθησαν το πλήρωμα της Εκκλησίας και εμάς τους κληρικούς. Η ζωή των κληρικών έχει πολλές χαρές αλλά και πολλές δυσκολίες. Είναι ευτυχισμένος αυτός ο κληρικός που συνήθισε μέσα στη λειτουργική ζωή να αναγεννάται, δηλαδή η Αγία Τράπεζα να γίνεται το κέντρο της ζωής του. Απόψε ήρθα να προσκυνήσω τον Άγιο Λουκά τον ιδρυτή και προστάτη αυτού του χώρου. Θέλησα, όμως, να τιμήσω και έναν ιεροψάλτη ιδιαίτερα, και πιστεύω ότι αυτή η τιμή έχει αντανάκλαση και στους άλλους ιεροψάλτες. Πρόκειται για τον Ηλία Στάθη που επί 41 ολόκληρα χρόνια απολαύσαμε το χάρισμα, που του έδωσε ο Θεός». Στη συνέχεια ο Πρωτσυγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης ανέγνωσε την απόφαση και το κείμενο της τιμητικής διάκρισης προς τον κ. Στάθη και ο Αρχιεπίσκοπος του παρέδωσε το ανώτατο μετάλλιο τιμής της Αρχιεπισκοπής, το μετάλλιο του Αγίου Διονυσίου, προστάτου της πόλεως των Αθηνών.

Ο κ. Στάθης συγκινημένος ευχαρίστησε τον Αρχιεπίσκοπο για την αγάπη του και τόνισε πως ό,τι γίνεται τόσα χρόνια είναι με την χάρη του Θεού .

TOP NEWS