Αρχιεπίσκοπος και Πρωθυπουργός στον Άη Στράτη για 28η Οκτωβρίου

  • Dogma
τσίπρας

Tον Άγιο Ευστράτιο θα επισκεφθούν ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος και ο Πρωθυπουργός κ. Αλέξης Τσίπρας, για να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου. Ο Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί και την Λήμνο.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, ο Αρχιεπίσκοπος θα φτάσει στη Λήμνο νωρίς αύριο το πρωί και στη συνέχεια θα μεταβεί στον μητροπολιτικό ναό. Αύριο το απόγευμα θα αναχωρήσει για τον Άγιο Ευστράτιο όπου θα διανυκτερεύσει. Στο ιστορικό νησί ο κ. Ιερώνυμος θα επισκεφτεί το σχολείο και το στρατιωτικό φυλάκιο, ενώ την ημέρα της εθνικής επετείου θα χοροστατήσει στη δοξολογία που θα ψαλεί στον ναό του νησιού και θα παραστεί στις υπόλοιπες εορταστικές εκδηλώσεις.

Το απόγευμα της 28ης Οκτωβρίου θα επισκεφθεί και πάλι τη Λήμνο, όπου και θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Μούδρο και θα επιστρέψει στην Αθήνα αργά το βράδυ.

Ο Άγιος Ευστράτιος (Αη Στράτης) είναι νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου με 270 κατοίκους, σύμφωνα με την τελευταία επίσημη απογραφή. Διοικητικά ανήκει στην Περιφερειακή Ενότητα Λήμνου της περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και είναι το πιο απομονωμένο νησί του Αρχιπελάγους.

φωτογραφία αρχείου: Χρήστος Μπόνης

 

TOP NEWS