Αρχιερατική αγρυπνία στην Αγία Ζώνη στη Λάρισα

  • Dogma
αρχιερατική

Κατανυκτική Αρχιερατική Αγρυπνία τελέσθηκε και την Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2017, στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου στην Λάρισα, όπου για τρίτη ημέρα εκτίθεται εις προσκύνησιν η Τιμία Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου, την οποία με ευλάβεια πολλή και υπομονή προσκυνούν τα πλήθη των ευσεβών χριστιανών, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

 

Στην Αρχιερατική αγρυπνία χοροστάτησε και ιερούργησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλλων κ. Τιμόθεος, ο οποίος μετά το πέρας της θείας λειτουργίας και κατά την διάρκεια της ομιλίας του ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης κ. Ιγνάτιο για την αγάπη του και κάλεσε τους ευλογημένους χριστιανούς να προσκυνήσουν την Τιμία Ζώνη της Θεομήτορος με ευλάβεια και πόθο ψυχής.

«Τέτοια σπουδαία γεγονότα αλλά και τέτοιες ευλογίες, σαν κι αυτήν της πανακηράτου αγίας Ζώνης, μας αποδεικνύουν τον τρόπο με τον οποίο πραγματικά ενώνεται ο Ουρανός με την γη, γι’ αυτό ας παρακαλέσουμε τούτη την ευλογημένη νύκτα την Παναγία μας να μας διαφυλάττει εν παντί και να κατευθύνει τις ψυχές μας σε λιμάνια σωτηρίας, στην αρετή και την αγιότητα. Τούτο το προσκύνημα ας αποβεί σωτήριο και αγιαστικό για όλους μας», τόνισε ο σεπτός Ιεράρχης της Θεσσαλιώτιδος κ. Τιμόθεος.

Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κ. Τιμόθεο συνόδευαν πολλοί κληρικοί από την επαρχία του, οι οποίοι συγκινημένοι προσκύνησαν την Αγία Ζώνη και έλαβαν μέρος στην Ιερά αυτή Αγρυπνία, δοξάζοντες το όνομα του Αγίου Θεού και επικαλούμενοι την χάρη και τις δραστικότατες πρεσβείες της Κυρίας Θεοτόκου.

αρχιερατική tim_agr_AgZoni-10 tim_agr_AgZoni-4 tim_agr_AgZoni-17 tim_agr_AgZoni-6

TOP NEWS