Αρχιερατική Χοροστασία στον Ι.Ν Εισοδίων Θεοτόκου Σταυρού

  • Dogma
αρχιερατική

Στον Ιερό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου Σταυρού μετέβη το πρωί της Β΄ Κυριακής των Νηστειών 4 Μαρτίου, όπου χοροστάτησε και ωμίλησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος κατά την τελεσθείσα Θεία Λειτουργία.

Μετά την ανάγνωση της Ευαγγελικής περικοπής ο Ποιμενάρχης μας, αναλύσας το θαύμα της θεραπείας του παραλυτικού από την Καπερναούμ χαρακτηριστικά ανέφερε:

« Είναι πολλά τα διδάγματα που μας προσφέρει ο Ευαγγελιστής Μάρκος, αγαπητοί μου αδελφοί, μέσα από την περικοπή αυτή.

Η Εκκλησία μας προετοιμάζει με γεγονότα και θαύματα για να εισέλθουμε με δύναμη πίστεως στην Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα, ώστε να συμπορευθούμε μετά του Χριστού στα πάθη, την ταφή και την ζωηφόρο Ανάστασή Του.

Ο Ευαγγελιστής Μάρκος μας ωμίλησε για την πίστη των ανθρώπων που κουβαλούσαν τον παραλυτικό. Είναι γεγονός ότι μπορούμε κι’ έχουμε χρέος να βοηθούμε κι’ εμείς συνανθρώπους μας  δια της πίστεως και της προσευχής μας. Χάρη σ’ αυτήν την πίστη των χριστιανών ο Θεός συντηρεί το σώμα της Εκκλησίας.

Η αμαρτία είναι η ζωή του διαβόλου, ο οποίος είναι εχθρός του χριστιανού. Η Εκκλησία μας καλεί ιδιαιτέρως αυτή την περίοδο, προτρέποντας μας να αγωνισθούμε και να προσπαθούμε συνεχώς για πνευματική ζωή. Η πνευματική ζωή είναι αυτή που φέρνει την πραγματική ευτυχία στον άνθρωπο.

Ο Χριστός συγχωρεί τα πάντα όταν υπάρχει πίστη και αγάπη στην ψυχή του  ανθρώπου. Η Εκκλησία ονομάζεται θεραπευτήριο ψυχών.

Την Δευτέρα Κυριακή της Μεγάλης Τεσσαρακοστής, οι άγιοι Πατέρες εθέσπισαν να τιμάται και η μνήμη ενός μεγάλου αγίου, του αγίου Γρηγορίου Αρχιεπισκόπου Θεσσαλονίκης του Παλαμά, ο οποίος  αγωνίσθηκε για να αποδείξει την ύπαρξη του ακτίστου φωτός.

Ο Χριστός που είναι Φως να στέλνει το Φως του σε όλους μας και στην πατρίδα μας, η οποία από της αρχαιότητος είναι η χώρα του φωτός. Δυστυχώς κάποιοι θέλουν να σβήσουν το φως αυτό και να ισοπεδώσουν την πατρίδα μας,  αλλά η Ελλάδα χάρη στον πιστό λαό της είναι προπύργιο της Ορθοδοξίας και κρατά αναμμένη την δάδα της πίστεως.

Σε όλους σας εύχομαι καλό υπόλοιπο της αγίας και Μεγάλης Τεσσαρακοστής και καλό Πάσχα».

Μετά την Θεία Λειτουργία ο Ποιμενάρχης μας ετέλεσε το τεσσαρακονθήμερο μνημόσυνο του αειμνήστου Δημητρίου Γαλάνη, πεθερού του Βουλευτού Φθιώτιδος κ. Αποστόλου Καραναστάση,  ο οποίος επί πολλά έτη προσέφερε με αγάπη και πίστη την διακονία του στην Ενορία του Σταυρού, υπηρετώντας ως μέλος του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου.

Ο Σεβασμιώτατος ευχήθηκε ο Κύριος να τον αναπαύει αιωνίως στην αγκαλιά του, ανταποδίδοντάς του όλα τα καλά έργα που προσέφερε στην ζωή του. Στη σύζυγο, τα παιδιά και εγγόνια του και σε όλους τους συγγενείς να χαρίζει την εξ ύψους παρηγορία.

Στην Θεία Λειτουργία και το μνημόσυνο παρέστησαν πολλοί Ενορίτες, συγγενείς και φίλοι της οικογένειας καθώς και αρκετοί επίσημοι.

αρχιερατική img_0012_100 img_0009_106 img_0004_117 img_0004_117 (1)

 

TOP NEWS