Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων

  • Dogma
θεία λειτουργία

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία τελέστηκε στην Ιερά Μονή Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων για την εορτή του Αγίου Αμβροσίου.

Την 7η του τρέχοντος μηνός Δεκεμβρίου, ημέρα κατά την οποία τιμάται από την Αγία μας Εκκλησία, η μνήμη του Αγίου Αμβροσίου, Επισκόπου Μεδιολάνων, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαγκαδά, Λητής και Ρεντίνης κ.κ. Ιωάννης, χοροστάτησε του Όρθρου και προεξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, εις την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, πλαισιούμενος από Πατέρες της Μονής και Ιερείς της Μητροπόλεως Λαγκαδά.

31364966181_1152bfc799_z 31364493341_447e2e8c20_z

Στη σύντομη προσλαλιά του ο Σεβασμιώτατος, ομίλησε περί της μορφής του σήμερα τιμωμένου Αγίου Αμβροσίου, ο οποίος διεκρίθει ως Επίσκοπος ποιμαίνοντας κατά θαυμαστό τρόπο το ποίμνιο του, καθώς και περί της κηρυκτικής του ρητορείας, η οποία μέσα από το ελεγκτικό στοιχείο που την χαρακτήριζε, είχε ως μοναδικό σκοπό και στόχο, να οδηγεί στην σωτηρία και να οικοδομεί πνευματικά τις ψυχές, δημιουργώντας συνεχώς προϋποθέσεις μετανοίας.

30639590984_fb1b046ccc_z

Καταλήγοντας δεν παρέλειψε να ευχηθεί τα δέοντα στον εορτάζοντα τα ονομαστήρια του, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγίας Τριάδος Πέντε Βρύσεων, Πανοσιολογιώτατο Αρχιμανδρίτη π. Αμβρόσιο Πουτούκη, ο οποίος εφέτος συμπληρώνει τριάντα έτη από τότε που εισήλθε εις τον Ιερό Κλήρο, προτρέποντας τον να συνεχίζει να επιτελεί το έργο του με αγάπη και αυταπάρνηση προς δόξαν Θεού και προς επ’ ωφελεία των ανθρώπων.

TOP NEWS