Αρχιερατικό Συλλείτουργο στο Ιερό Προσκύνημα Οσίου Ιωάννου του Ρώσσου

  • Dogma
συλλείτουργο

Αρχιερατικό Συλλείτουργο τελέστκε την Κυριακή 28 Μαΐου 2017 το πρωί, στο ομώνυμο Ιερό Προσκύνημα της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, στο Νέο Προκόπιο Ευβοίας, με αισθήματα υιικού σεβασμού προς τον θαυματουργό Όσιο Ιωάννη τον Ρώσσο τον νέο Ομολογητή.

Στο Αρχιερατικό Συλλείτουργο ετελέσθη με την συμμετοχή των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Κορίνθου κ. Διονυσίου, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου και του οικείου Ιεράρχου, Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στην Ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καρυστίας και Σκύρου κ. Σεραφείμ, ο οποίος προεξήρχε και στο Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο, με την συμμετοχή και των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Καστορίας κ. Σεραφείμ, Θερμοπυλών κ. Ιωάννου, Σισανίου και Σιατίστης κ. Παύλου, Κορίνθου κ. Διονυσίου, Άρτης κ. Καλλινίκου, Τρίκκης και Σταγών κ. Χρυσοστόμου, του Θεοφιλαστάτου Επισκόπου Θεουπόλεως κ. Παντελεήμονος και του οικείου Ιεράρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Χαλκίδος κ. Χρυσοστόμου.

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας εψάλη η Αρτοκλασία, ενώ ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Χαλκίδος για την πρόσκληση και την φιλοξενία, ενώ ευχήθηκε εγκάρδια και στα πλήθη των προσκυνητών.

Στην Θεία Λειτουργία προσήλθαν αναρίθμητοι πιστοί, οι οποίοι κοινώνησαν και των Αχράντων Μυστηρίων, προκειμένου να προσκυνήσουν το ιερό Λείψανο του Οσίου Ιωάννου, πολλοί εκ των οποίων, και μάλιστα νέοι, παρά την συνεχή καταρρακτώδη βροχή, προσήλθαν πεζοί για να εκπληρώσουν το «τάμα» τους στον Όσιο Ιωάννη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία πραγματοποιήθηκε η Λιτάνευση του Ιερού Σκηνώματος του Οσίου Ιωάννου στους δρόμους του Προκοπίου, οι οποίοι είχαν στρωθεί με ροδοπέταλα και υπό την μελωδία της Φιλαρμονικής Ορχήστρας του Δήμου Χαλκιδέων.

Στην Πλατεία του Προκοπίου τελέσθηκε Δέηση υπέρ υγείας όλων των προσκυνητών και εκεί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, ευχαρίστησε όλους τους αγίους Αρχιερείς για την παρουσία τους, τον ιερό Κλήρο και τον Λαό για την αγάπη τους και την βοήθειά τους, τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιερού Προσκυνήματος, τους αγίους Ιεροψάλτες, τους Τοπικούς Φορείς για την συνεργασία τους στην διοργάνωση της Πανηγύρεως και τα πλήθη των προσκυνητών του Οσίου.

Στη συνέχεια εκήρυξε τον Θείο λόγο ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καστορίας κ. Σεραφείμ, ο οποίος ομίλησε για τον Όσιο Ιωάννη, περιγράφοντας τον άγιο τρόπο της ζωής Του.

KODAK Digital Still Camera

KODAK Digital Still Camera

DSCN6627 DSCN6625 DSCN6622 DSCN6606 DSCN6602 DSCN6595 DSCN6593 DSCN6588 DSCN6525 DSCN6518

 

TOP NEWS