Αρχιμανδρίτης ο Αρχιδιάκονος της Μητροπόλεως Κηφισίας

  • Dogma
Τιμοθέου Κατάρα

Την χειροτονία του Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως Κηφισίας κ. Τιμοθέου Κατάρα σε Πρεσβύτερο τέλεσε ο Μητροπολίτης Κηφισίας κ. Κύριλλος απονέμοντας του το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτη.

Την Κυριακή της Ορθοδοξίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού κ. Κύριλλος, ιερούργησε στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου. Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας, ο Σεβασμιώτατος τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του  Ιερολογιωτάτου Αρχιδιακόνου της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Τιμοθέου Κατάρα. Συμμετείχαν ο Πρωτοσύγκελλος της Μητροπόλεώς μας Πανοσ. Αρχιμ. κ. Κωνσταντίνος Χαραλαμπόπουλος, ο Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος αυτής κ. Χρίστος Κυριακόπουλος και έτεροι Κληρικοί παρουσία πλήθους ευλαβών χριστιανών, συγγενών και φίλων του νεοχειρονηθέντος.

01 02 07 08 09 13

Ο Αρχιδιάκονος της Ιεράς Μητροπόλεώς μας στην προσφώνησή του, μεταξύ άλλων, εξέφρασε τις υιικές ευχαριστίες του προς τον Σεπτό Ποιμενάρχη μας τόσο για τις ευεργεσίες του, όσο και για την πατρική αγάπη που περιέβαλε το πρόσωπό του. Παρεκάλεσε δε όλους τους παρισταμένους αδελφούς να ευχηθούν και να προσευχηθούν να διαφυλάξει αμώμητον την Παρακαταθήκην και να καταστεί άξιος λειτουργός και πιστός οικονόμος της Εκκλησίας του Χριστού.

14 16 19 22 28

Ο Σεβασμιώτατος στην αντιφώνησή του εξήρε την προσωπικότητα, την αφοσίωση του Αρχιδιακόνου και την μέχρι σήμερα προσφορά του στην Ιερά Μητρόπολη Κηφισίας, Αμαρουσίου και Ωρωπού. Ευχήθηκε η ιερατική του διακονία να είναι καρποφόρος και άμωμος και τον προέτρεψε πατρικώς, σύμφωνα με τις Α΄ και Β΄ Επιστολές του αποστόλου Παύλου προς τον μαθητή του Τιμόθεο, να αγωνίζεται τον καλό αγώνα της πίστεως, να αποφεύγει τις νεωτερικές επιθυμίες, να επιδιώκει την δικαιοσύνη, την αγάπη, την ειρήνη και να κηρύττει τον Λόγο της Αληθείας, για να του αποδοθεί ως ανταμοιβή την Ημέρα της Κρίσεως «ο της δικαιοσύνης στέφανος».

38 39 32 30

Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και πριν την Λιτάνευση των Ιερών Εικόνων ο Σεβασμιώτατος απένειμε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο το οφφίκιο του Αρχιμανδρίτου. Ο νέος Πρεσβύτερος της τοπικής Εκκλησίας μας θα υπηρετεί ως εφημέριος στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αμαρουσίου, οπου και υπηρετούσε ως Διάκονος.

40 42 43 44 47

 

TOP NEWS