Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος: Οι λογισμοί του κόσμου είναι η γαλήνη του Χριστού

  • Dogma
αρχιμανδρίτης

Στον τελευταίο κατανυκτικό Εσπερινό που τελέστηκε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου Λαρίσης χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος.

Προσκεκλημένος ομιλητής ήταν ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης π. Ανδρέας Κονάνος, κληρικός της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών, όστις ανέπτυξε το θέμα: Οι λογισμοί του κόσμου και η γαλήνη του Χριστού.

Ο Σεβασμιώτατος καλωσόρισε τον εκλεκτό ομιλητή, τον ευχαρίστησε για τον κόπο στον οποίο υπεβλήθη να έλθει στην πόλη του Αγίου Αχιλλίου και απευθύνθηκε στους αναρίθμητους πιστούς καλώντας τους όπως ακριβώς γέμισαν με την παρουσία τους όλους τους κατανυκτικούς εσπερινούς, με τον ίδιο ζήλο να προσέλθουν και στις ακολουθίες της Αγίας και Μεγάλης Εβδομάδος και να προετοιμαστούν καταλλήλως προκειμένου να δεχθούν μέσα τους τον Νυμφίο Χριστό.

Με τη σειρά του ο π. Ανδρέας ευχαρίστησε για πολλοστή φορά τον Ποιμενάρχη μας για την αγάπη την οποία υποδεικνύει στο πρόσωπο του και ανέπτυξε το θέμα του τονίζοντας ότι ο Θεός είναι υποστηρικτικός, μας αγαπά και προσπαθεί να διώχνει τους πονηρούς λογισμούς που μας γεννιούνται…εμείς ως άνθρωποι χρειάζεται να ασκούμεθα και να μην κρατάμε μέσα τους κακούς λογισμούς, οι οποίοι προσπαθούν να φωλιάσουν, αλλά να προσευχόμασθε ούτως ώστε οι λογισμοί να είναι φωτεινοί όπως το καθαρό κερί που προσφέρουμε στον Χριστό μας.

konanos_katanyktiko_2017-6 konanos_katanyktiko_2017-1 konanos_katanyktiko_2017-2 konanos_katanyktiko_2017-4 konanos_katanyktiko_2017-3

TOP NEWS