Αριστεύσαντες μαθητές τίμησε ο Μητροπολίτης Πατρών

  • Dogma

Στο τέλος του Εσπερινού ο Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προσέφερε επαίνους και χρηματικά βραβεία στους πρώτους των πρώτων εισαχθέντας στα Α.Ε.Ι. και στα Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας, εκ των Λυκείων της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Με λαμπρότητα ετελέσθη ο Εσπερινός της εορτής των Αχαιών Αγίων το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, στην Ιερά Μητρόπολη των Πατρών. Στα πρόπυλα του Ιερού Ναού του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών έγινε η υποδοχή των Ιερών Λειψάνων του Αγίου Ιωακείμ του νέου Ασκητού, Ηγουμένου της Μονής των Νοτενών, της σεβασμίας Κάρας της Αγίας Ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και αποτμημάτων ιερών Λειψάνων άλλων Αγίων όπως, Αγίου Νεκταρίου Πενταπόλεως του Θαυματουργού, του Οσίου Ιωακείμ του Ιθακησίου και άλλων Αγίων.

Εν συνεχεία ετελέσθη εν πληθούση Εκκλησία ο Πολυαρχερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κυθήρων κ. Σεραφείμ και συγχοροστατούντων των Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, Πατρών κ. Χρυσοστόμου και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Τον θείο λόγο εκήρυξε με γλαφυρότητα ο πανοσιολογιώτατος Αρχιμ. π. Αμβρόσιος Γκουρβέλος, Ιεροκήρυξ και προιστάμενος του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Ευαγγελιστρίας Πατρών, αναφερθείς στην εορτή των εξ’ Αχαίας και εν Αχαία Αγίων και συνδέσας το κήρυγμα με την τιμήν που γίνεται κατ’ έτος την παραμονή της εορτής των Αχαιών Αγίων για τους Εκπαιδευτικούς όλων των βαθμίδων.

Στο τέλος του Εσπερινού ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος προσέφερε επαίνους και χρηματικά βραβεία στους πρώτους των πρώτων εισαχθέντας στα Α.Ε.Ι. και στα Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας, εκ των Λυκείων της Ιεράς Μητροπόλεώς.

Οι επιτυχόντες είναι:
1.- ΚΑΤΣΙΚΑΡΕΛΗΣ ΑΝΤΩΝΙΟΣ, από το 5ο Γεν. Λύκειο Πατρών.
Πέτυχε στο Πολυτεχνείο Πατρών, Σχολή Μηχονολόγων -Ηλεκτρολόγων, με βαθμό πρόσβασης 19,62.
2.- ΖΩΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΖΩΗ, από το Γεν. Λύκειο ΡΙΟΥ Πατρών.
Πέτυχε στην Ιατρική Σχολή Πατρών, με βαθμό πρόσβασης 19,37.
3.- ΒΛΑΧΟΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ, από το 1ο Γεν. Λύκειο Πατρών.
Πέτυχε στην Ιατρική Σχολή Πανεπιστημίου Πατρών, με βαθμό πρόσβασης 19,30.
4..- ΚΑΡΑΝΤΖΑ ΧΑΡΙΚΛΕΙΑ, από το 9ο Γενικό Λύκειο Πατρών.
Πέτυχε στη Σχολή ΣΥΔ Αεροπορίας, με βαθμό πρόσβασης18,29.
5.- ΚΥΡΙΤΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ , από το 2ο Γεν. Λύκειο Πατρών.
Πέρασε στη Σχολή Λογοθεραπείας ΑΤΕΙ Πατρών, με βαθμό πρόσβασης 17,47.
Μετά τον Εσπερινό παρετέθη μικρά δεξίωσις προς τιμήν των Εκπαιδευτικών της πόλεώς.

TOP NEWS