Η Αθήνα γιόρτασε την Παναγία στην Χρυσοσπηλαιώτισσα

  • Dogma
Χρυσοσπηλαιωτίσσης

Με την ευλογία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ.Ιερωνύμου Β΄ , εορτάστηκε η  Κοίμηση  της Υπεραγίας Θεοτόκου στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης στην Αθήνα μέσα σε ιδιαίτερα κατανυκτικό κλίμα!

 

Πολλοί πιστοί προσήλθαν από την Γαλλία,την Αυστραλία,το Τορόντο ,την Αγγλία αλλά και από όλα τα μέρη της Ελλάδος για να τιμήσουν την μεγάλη μέρα «ξαναζώντας το θαύμα της Χρυσοσπηλαιώτισσας» όπως οι  ίδιοι ομολόγησαν. Το πρωί του Δεκαπενταυγούστου τελέστηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Αχαϊας π. Αθανασίου ο οποίος εξέφρασε τις έντονες εντυπώσεις του όχι μόνο από το ανακαινιστικό  αλλά κυρίως από το πνευματικό έργο που επιτελείται στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου-Χρυσοσπηλαιωτίσσης,οφειλόμενο « στην αφιέρωση του πρωτοπρεσβυτέρου π.Αθανασίου Αττάρτ που εμπνέει και τους πιστούς να στηρίζουν την εκκλησία».

DSCN0065 DSCN0070 DSCN0083

Μετά τη Θ.Λειτουργία έγινε η περιφορά του Επιταφίου της Παναγίας στο κέντρο της Αθήνας με την Φιλαρμονική Μπάντα του Δήμου Αθηναίων να παιανίζει καθ’όλη τη διαδρομή. Το απόγευμα έγινε ο Μεθεόρτιος Εσπερινός και η Παράκλησις της Υπεραγίας Θεοτόκου. Η Παναγία να σκέπει και να φυλάττει όλους!

TOP NEWS