Η Χαλκίδα υποδέχθηκε τα τίμια Λείψανα των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ Μυτιλήνης

  • Dogma
χαλκίδα

Ως τις 25 Ιανουαρίου τα Τίμια Λείψανα των Αγίων Ιερομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης θα παραμείνουν στη Χαλκίδα και στον Ιερό Ναό της Ευαγγελιστρίας.

 

Με χαρά, ευλάβεια και τιμή και συμμετοχή του Ιερού Κλήρου και τους ευσεβούς Λαού υποδέχθηκε η Πόλη της Χαλκίδος και συγκεκριμένα η Ενορία της Ευαγγελιστρίας, Ιερά Λείψανα των Αγίων ενδόξων Νεομαρτύρων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης εκ της Μυτιλήνης.

Τα Ιερά Λείψανα εκόμισε, κατόπιν σχετικής εγκρίσεως της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, ο εκπρόσωπος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μυτιλήνης κ. Ιακώβου, Πανοσιολογιώτατος Πρωτοσύγκελλος Αρχιμανδρίτης π. Ιάκωβος Καραμούζης, και τα υποδέχθηκαν ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κορίνθου κ. Διονύσιος και ο οικείος Ιεράρχης, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, το απόγευμα της Τετάρτης 11 Ιανουαρίου 2017, στα προπύλαια του Ι. Ναού της Ευαγγελιστρίας Χαλκίδος, παρουσία πιστών, παρά τό πολύ κρύο που επικρατεί στην Πόλη μας, με επικεφαλής τον Δήμαρχο Χαλκιδέων κ. Χρήστο Παγώνη και τον Αντιδήμαρχο κ. Γεώργιο Μπουραντά, κ.λπ. εκπροσώπους των Αρχών του Τόπου μας.

Πριν την υποδοχή είχε τελεσθεί ο Μέγας Πανηγυρικός Αρχιερατικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Κορίνθου κ. Διονυσίου.

Μετά την υποδοχή, ετελέσθη η καθιερωμένη Δεηση, ενώ ο Σεβασμιώτατος Χαλκίδος ευχαρίστησε εκ μέρους του Ιερού Κλήρου και του ευσεβούς Λαού της Πόλεως τον άγιο Πρωτοσύγκελλο π. Ιάκωβο για την ευλογία του προσκυνήματος των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Ραφαήλ, Νικολάου και Ειρήνης, παρακαλώντας τον να διαβιβάσει τις ευχαριστίες αυτές και προς το σεπτό πρόσωπο του αγίου Μυτιλήνης, όπως και τον προεξάρχοντα άγιο Κορίνθου για την αγάπη και την παρουσία του, που προκαλεί πάντοτε χαρά σε όλους τους Χαλκιδείς, ενώ συνεχάρη και τον Προϊστάμενο του Ι. Ναού Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη, τους συνεργάτες του Πρωτοπρεσβ. Θεόδωρο Πάζιο και Ευάγγελο Γαλάνη και τους συνεργάτες τους για την διοργάνωση των Εκδηλώσεων.

Πριν το «Δι’ ευχών…» ο Σεβασμιώτατος Κορίνθου κ. Διονύσιος ευχαρίστησε τον άγιο Χαλκίδος για την πρόσκληση και την ευλογία να προσκυνήσει τους Νεομάρτυρες Αγίους, τους οποίους παρουσίασε ως πρότυπα πίστεως και υπομονής, οι οποίοι, όπως τόνισε, οπλίζουν με πίστη και υπομονή και τους δυσκολεμένους κατοίκπους της Λέσβου, ενώ παράλληλα αποτελούν ζωντανή ένδειξη ότι ο Θεός δεν μένει σε καμία εποχή «αμάρτυρος», αλλά μαρτυρείται από το πλήθος των εκλεκτών Του.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλλαν οι Ιεροψάλτες του Ι. Ναού κ. Γεώργιος Γερογιάννης – Πρόεδρος του Συλλόγου Ιεροψαλτών Ευβοίας και κ. Στυλιανός Καραβάς.

TOP NEWS