Χειροτονία νέου ιεροδιακόνου στη Μητρόπολη Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Το Σάββατο της Διακαινησίμου 22 Απριλίου 2017 το πρωί, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος χοροστάτησε κατά την Ακολουθία του Όρθρου και προεξήρχε της πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας, στον Ι. Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Δοκού Χαλκίδος, συλλειτουργούντων πολλών Κληρικών της Ιεράς Μητροπόλεως, με προεξάρχοντα τον Πρωτοσύγκελλο Αρχιμ. Νικόδημο Ευσταθίου.

Κατά τη διάρκεια της Θείας Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος τέλεσε και την εις Διάκονον χειροτονία του αδελφού της Ι. Μονής Αγίου Γεωργίου ΑΡΜΑ Φύλλων Χαλκίδος, Μοναχού Ρωμανού Μπασινά, γόνου καλής οικογενείας εκ Γυμνού Αμαρυνθίων, μουσικού και διευθυντού τοῦ Καλλιτεχνικού Ωδείου Γυμνού.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος απευθυνόμενος στο νέο Διάκονο, του περιέγραψε το νέο έργο του Διακόνου, το οποίο καλείται να αναλάβει, ενώ παράλληλα, τον κάλεσε νἀ έχει διαρκώς επίγνωση της αποστολής που του αναθέτει ο Αναστάς Κύριος.

IMX_Xeirotonia-Diak.-Romanou-Basina-22.4.2017-003-768x510 IMX_Xeirotonia-Diak.-Romanou-Basina-22.4.2017-001 IMX_Xeirotonia-Diak.-Romanou-Basina-22.4.2017-004-768x510 IMX_Xeirotonia-Diak.-Romanou-Basina-22.4.2017-005

Ο πνευματικός πατήρ του νέου Διακόνου, Αρχιμ. Φιλόθεος Θεοχάρης ανέγνωσε την Κανονική Συμμαρτυρία, ενώ το πλήθος του Λαού του Θεού, το οποίο από νωρίς το πρωί είχε κατακλείσει τον Ι. Ναό, αναφώνησε το «Άξιος», συμμετέχοντας ενεργά στο όλο Μυστήριο.

Στις Ιερές Ακολουθίες έψαλε θαυμάσια ο Γυναικείος Βυζαντινός Χορός της Σχολής Βυζαντινής Μοσυικής της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, υπό την διεύθυνση της καθηγήτριας κ. Μαρίας Καψάλη.

TOP NEWS