Χιλιάδες πιστοί στην Πάτρα για την εορτή του Αγίου Ανδρέα

  • Dogma

Από νωρίς το πρωί άνθρωποι κάθε ηλικίας φτάνουν συνεχώς στο ναό για να προσκυνήσουν τον Άγιό τους, ενώ στην πόλη της Πάτρας έχουν φτάσει από εχθές πιστοί από διάφορες περιοχές της χώρας. 

Από νωρίς το πρωί άνθρωποι κάθε ηλικίας φτάνουν συνεχώς στο ναό για να προσκυνήσουν τον Άγιό τους, ενώ στην πόλη της Πάτρας έχουν φτάσει από εχθές χιλιάδες προσκυνητές από διάφορες περιοχές της χώρας. Για ανυπολόγιστο αριθμό πιστών κάνουν λόγο τα τοπικά μέσα ενημέρωσης υπογραμμίζοντας πως ακριβώς το ίδιο συμβαίνει κάθε χρόνο. Εφέτος, όμως, λόγω της Κυριακάτικης αργίας η προσέλευση του κόσμου από την υπόλοιπη Ελλάδα θα ξεπεράσει κάθε προσδοκία.

Το πρωί τελέσθηκε Αρχιερατικό συλλείτουργο και λιτάνευση της κάρας του Αγίου Ανδρέα, εσωτερικά του ναού. Το απόγευμα θα τελεσθεί Μέγας πανηγυρικός Εσπερινός και το βράδυ αγρυπνία. Αύριο Όρθρος και Θεία Λειτουργία και αμέσως μετά Δοξολογία και λιτάνευση της κάρας και της ιεράς εικόνας του Αγίου στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Χθες το απόγευμα στον νέο Ιερό Ναό του Αγίου Ανδρέα έγινε η υποδοχή των ιερών λειψάνων του Οσίου Ιωακείμ Νοτενών και της Αγίας Μεγαλομάρτυρος Ειρήνης και άλλων Αγίων και ο Μητροπολίτης Πατρών βράβευσε αριστούχους μαθητές.

TOP NEWS