Χιλιάδες προσκυνητές στον Ι.Ν. Αγίου Ανδρέα Πατρών

  • Dogma

Χιλιάδες ευσεβών χριστιανών από την Πάτρα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και τα πέριξ αυτού.

Με λαμπρότητα ετελέσθη την Κυριακή 29.11.2015, ο πανηγυρικός Εσπερινός της εορτής της μνήμης του Αγίου ενδόξου Αποστόλου Ανδρέου, ιδρυτού της των Πατρέων Εκκλησίας.

Χιλιάδες ευσεβών χριστιανών από την Πάτρα, αλλά και από άλλα μέρη της Ελλάδος, κατέκλυσαν τον μεγαλοπρεπή Ιερό Ναό του Αγίου Αποστόλου Ανδρέου Πατρών και τα πέριξ αυτού, προκειμένου να ασπασθούν την χαριτόβρυτο Κάρα του Πρωτοκλήτου και τον Σταυρό του μαρτυρίου του και να προσκυνήσουν τον τάφο του ιερωτάτου Αποστόλου.

Ένα ποτάμι ευλαβείας ξεχείλισε μπροστά στην Αγία Κάρα του Αγίου Ανδρέου και το προσκύνημα συνεχίζεται αδιάκοπα.
Στον πανηγυρικό Εσπερινό εχοροστάτησε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σιδηροκάστρου κ. Μακαρίου, ο οποίος εκήρυξε τον θείο λόγο, στις χιλιάδες των πιστών, αναφερθείς στην ευλάβεια του Πατραικού Λαού και στην μεγάλη ευλογία να έχη η Πάτρα προστάτη και Πολιούχο τον Απόστολο Ανδρέα.

Συγχοροστάτησαν οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες: Ναυπάκτου και Αγίου Βλασίου κ. Ιερόθεος, Σερρών και Νιγρίτης κ. Θεολόγος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Πατρών κ. Χρυσόστομος και οι Θεοφιλέστατοι Επίσκοποι: Κερνίτσης κ. Χρύσανθος και Τρωάδος κ. Πέτρος.

Διαβάστε εδώ το βίο του Αγίου Ανδρέα

TOP NEWS