Χίου Μάρκος: «Οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι» (βίντεο)

  • Dogma
χίου

Μήνυμα με νόημα προς την αντίπερα όχθη του Αιγαίου έστειλε το πρωί της Τρίτης από τις ακρητικές Οινούσσες ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος, με την ευκαιρία του εορτασμού του προστάτη των ναυτικών Αγίου Νικολάου.

Ο Μητροπολίτης Χίου κ. Μάρκος μετέβη στο νησί συνοδεία του αρχηγού της Ανώνατης Στρατιωτικής Διοίκησης Εσωτερικού και Νήσων αντιστράτηγου Ανδρέα Ηλιόπουλου, που έγιναν θερμά αποδεκτοί από τους κατοίκους και τους αιρετούς του νησιού.

Από τον πανηγυρίζοντα ιερό ναό του Αγίου Νικολάου ο Μητροπολίτης Μάρκος εστίασε στις αρετές που πρέπει να έχει ο σύγχρονος χριστιανός λέγοντας ότι πτέπει να είναι πράος και μαχητής για την πίστη του και τις αρχές του όπως ο τιμώμενος άγιος.

Σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο Μητροπολίτης επέλεξε να απαντήσει σε υψηλούς τόνους στις τουρκικές προκλήσεις, σημειώνοντας μεταξύ άλλων ότι «οι δικοί μας τίτλοι ιδιοκτησίας στα ελληνικά νησιά είναι αρχαιότεροι. Έχομε κι εμείς «χαρτιά» και είναι πιο κιτρινισμένα» ενώ κλείνοντας προσέθεσε: «Ένα είναι το χρέος μας, να παραδώσουμε την Ελλάδα μας στα παιδιά μας ελεύθερη».

Της Πανηγυρικής Θείας Λειτουργίας ακολούθησε λιτανεία των εικόνων στα στενά του ακρητικού νησιού.

0612chio-6 0612chio-5 0612chio-4 0612chio-1 0612chio-3 0612chio-7

Πηγή: politischios.gr

TOP NEWS