Χριστουγεννιάτικη εορτή στα Κατηχητικά της Μητροπόλεως Χαλκίδος

  • Dogma

Την Τετάρτη 9 Δεκεμβρίου 2015 το βραδάκι, μετά από την επιτυχημένη Εκδήλωση του Γηροκομείου της Ι. Μητροπόλεως Χαλκίδος, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος, συνοδευόμενος από τον Πρωτοδιάκονό του π. Νεκτάριο Ευγενικό, μετέβη στον Ενοριακό Ι. Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Χαλκίδος, όπου παρακολούθησε την Χριστουγεννιάτικη Εορτή της Κατηχητικής Συντροφιάς των παιδιών της Ενορίας.

Εκεί, υποδέχθηκαν τον Σεβασμιώτατο ο Εφημέριος Πρεσβ. Χρήστος Γεωργαράς, οι γονείς με τα παιδιά τους, τα οποία συμμετείχαν στην Εορτή, πολλοί άλλοι ενορίτες που είχαν προσέλθει και οι εκλεκτές κατηχήτριες κ. Μαρία Μπελεγράτη και κ. Μαρία Πανώργια.

Τα παιδιά τραγούδησαν κάλαντα και έπαιξαν συγκινητικά θεατρικά, με θέμα τα Χριστούγεννα και το νόημα της μεγάλης αυτής Εορτής, δίνοντας με τον δικό τους ανεπιτήδευτο τρόπο ένα ιδιαίτερο χαρακτήρα στην επιτυχία της εκδήλωσης που όλοι οι παριστάμενοι χάρηκαν.

Στο τέλος της Εορτής, ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον Ιερέα π. Χρήστο, τις Κατηχήτριες και όσους συνέβαλαν στην επιτυχία της εορτής και συνέστησε στους γονείς τα οφέλη της συμμετοχής των παιδιών και των ιδίων στη ζωή της Εκκλησίας συμβουλεύοντας τους χαρακτηριστικά: «Να φέρνετε οι ίδιοι τα παιδιά στην Εκκλησία και όχι απλά να τα στέλνετε».

TOP NEWS