Χριστουγεννιάτικη συναυλία στο Διδυμότειχο

  • Dogma

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου

Χριστουγεννιάτικη Συναυλία πραγματοποιήθηκε στο Διδυμότειχο υπό την αιγίδα της Ιεράς Μητροπόλεως Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου, το Σάββατο 19 Δεκεμβρίου ε.ε., στην οποία συμμετείχαν η Χορωδία της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής και η Χορωδία Παραδοσιακής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως, αμφότερες υπό τη διεύθυνση του Πρωτοψάλτου και Χοράρχου Χρήστου Κισσούδη, με την υποστήριξη της Ορχήστρας του Αρχείου Μουσικολαογραφικής Παράδοσης «Χρόνης Αηδονίδης».

Την εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Παναγίας Ελευθερωτρίας Διδυμοτείχου παρακολούθησαν οι Βουλευτές Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης και Δημήτριος Ρίζος, ο Δήμαρχος Διδυμοτείχου Παρασκευάς Πατσουρίδης Παρασκευάς Πατσουρίδης και πλήθος πιστών.

Ο Σεβασμιώτατος, αφού ευχαρίστησε τους επισήμους και τις χορωδίες, που μετείχαν στη Συναυλία, μεταξύ άλλων, είπε· «…Ένα σκοτάδι υποδέχεται και φέτος τον νεογέννητο Χριστό. Σκοτάδι φαινομενικά ανίκητο, απελπιστικό, ικανό να καταπιεί κάθε φως και κάθε ελπίδα. Σκοτάδι γεμάτο από αυθάδεια και αλαζονεία, που ρίχνει μία περιφρονητική ματιά στην ταπεινή φάτνη και διακηρύσσει με βεβαιότητα πώς ούτε ο Θεός ο ίδιος δεν μπορεί να το εμποδίσει στο έργο της αδικίας και της διχόνοιας. Σκοτάδι παράλογο, σκοτάδι χωρίς αναστολές, χωρίς ντροπή, χωρίς ενοχές. Και μάλιστα, σκοτάδι με την επιβράβευση φανταστικών θεών και υποσχέσεις ουράνιων επιδοκιμασιών. Μέσα σε μια τέτοια ατμόσφαιρα προβάλλει και φέτος ο Χριστός. Μεγαλοπρεπής και θριαμβευτής, όχι από κατορθώματα πολιτικά ἤ επιτυχίες επιχειρηματικές, αλλά από την ισχύ της ταπεινοφροσύνης και της αγάπης Του. Το σκοτάδι προσπάθησε και προσπαθεί να απορροφήσει τον νεογέννητο άρχοντα της αγάπης και Εκείνος βγαίνει από το βαθύσκιωτο δάσος του μίσους και της αρπαγής αλώβητος, έτοιμος να σκορπίσει τις δωρεές Του και να καλέσει την ανθρωπότητα σε δρόμο συμφιλίωσης και καταλλαγής. Η παρουσία Του δεν επιτρέπει στη βία και τον εγωισμό να εδραιωθούν ως αυτονόητες και μοιραίες. Η ενανθρώπησή Του δεν επιτρέπει στην ανθρωπότητα να λησμονήσει την «πρώτη στολή» της αγάπης και της ειρηνικής συνύπαρξης του ανθρώπου με τον συνάνθρωπο και τη Δημιουργία. Η κένωσή Του δεν επιτρέπει στην οικουμένη να παραδοθεί σε μονόδρομους απελπισίας από την κατάρρευση συστημάτων και ιδεολογιών και να παραιτηθεί από ένα νέο ξεκίνημα».

TOP NEWS