Δάσκαλοι και μαθητές τίμησαν τον Μητροπολίτη Πατρών

  • Dogma
μητροπολίτη πατρών

Δάσκαλοι, γονείς και μαθητές του Δημοτικού Σχολείου Σαγείκων τίμησαν τον Μητροπολίτη Πατρών για την προσφορά της Τοπικής Εκκλησίας και αγνοώντας τις εγκυκλίους κάλεσαν τον Μητροπολίτη στο σχολείο, για να τον ευχαριστήσουν για την προσφορά του.

Προσκεκλημένος από τον Σύλλογο των Δασκάλων του Δημοτικού Σχολείου Σαγείκων και τον Σύλλογο Γονέων, επισκέφθηκε το Δημοτικό Σχολείο της Κωμοπόλεως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών κ. Χρυσόστομος προκειμένου να ευλογήσει τους Δασκάλους και τους Μαθητές και να μεταφέρει σε όλους την αγάπη και την στοργή της Εκκλησίας και το αμέριστο ενδιαφέρον για τα παιδιά. Τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών συνόδευσε ο Εφημέριος Σαγείκων π. Νικόλαος Ριτσίκαλης. Στο πλαίσιο αυτής της επισκέψεως του Σεβασμιωτάτου, τόσο η Διευθύντρια του Σχολείου, όσο και η Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων, εξέφρασαν την ευγνωμοσύνη όλων, προς το πρόσωπο του Σεβασμιωτάτου και προς την τοπική Εκκλησία γενικώς, διότι η Ιερά Μητρόπολις, έχει αναλάβει την προσφορά προγεύματος στους μαθητές του Σχολείου καθ’ όλην την διάρκεια του έτους, αφού η περιοχή αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις.

20160304_095445

Τα παιδιά τραγούδησαν και προσέφεραν με πολύ σεβασμό έργα που ζωγράφισαν με πολλή αγάπη για τον Σεβασμιώτατο, στον οποίο δόθηκε επίσης τιμητική πλακέτα.

Στην συνάντηση αυτή, παρέστησαν ο Σχολικός Σύμβουλος της περιοχής, Εκπρόσωποι του Δημάρχου Δυτικής Αχαΐας, ο Πρόεδρος της τοπικής Κοινότητος, ο Πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων Δυτικής Αχαΐας, η Υπεύθυνη του σταθμού υγείας κ.λ.π.

20160304_094507

Ο Σεβασμιώτατος, μίλησε με θερμά λόγια για το έργο των Δασκάλων, τους συνεχάρη και τους επήνεσε, όπως και τους γονείς και φορείς της περιοχής, στην οποία διαμένουν πολλοί αδελφοί μας Ρομά και έδωσε πνευματικές συμβουλές κυρίως προς τους μαθητές, στους οποίους προσέφερε από μια εικόνα του Κυρίου.

Σημειώνουμε ότι η Ιερά Μητρόπολη Πατρών ευρίσκεται κοντά στην Εκπαιδευτική Κοινότητα και συμπαρίσταται ποικιλοτρόπως στον αγώνα των Εκπαιδευτικών πάσης βαθμίδος και των μαθητών, όπως και των γονέων τους. Προσφέρει δε και σε άλλους μαθητές άλλων Σχολείων, το απαραίτητο πρόγευμα συμβάλλουσα και με αυτόν τον τρόπο στην αντιμετώπιση των όποιων δυσκολιών, λόγω της πολυεπίπεδης κρίσεως.

20160304_094009-1

TOP NEWS