Η Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως στη Μητρόπολη Δημητριάδος

  • Dogma
αναλήψεως

Τη μεγάλη Δεσποτική εορτή της Αναλήψεως του Κυρίου εορτάζει η Εκκλησία μας την Πέμπτη 25 Μαΐου 2017.

Επίκεντρο του εορτασμού της Αναλήψεως στην Ιερά Μητρόπολη Δημητριάδος θα είναι ο μεγαλοπρεπής Ιερός Ναός της Αναλήψεως του Χριστού Βόλου, όπου την παραμονή της εορτής, στις 6.30μ.μ. θα τελεστεί η Ακολουθία της Ενάτης του Πάσχα. Αμέσως μετά, θα ακολουθήσει ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεοφίλου, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο, συγχοροστατούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Μετά το πέρας του Εσπερινού, θ’ ακολουθήσει η λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος της Αναλήψεως στους δρόμους της ενορίας.

Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία, προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου, ο οποίος θα ομιλήσει, συνιερουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Λευκάδος & Ιθάκης κ. Θεοφίλου και Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Την εορτή της Αναλήψεως πανηγυρίζουν επίσης οι κάτωθι Ιεροί Ναοί:

Αναλήψεως Χλόης

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Αθανασίου Κολλά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Αρχιμ. Παμφίλου Κοιλιά, Ιεροκήρυκος, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αναλήψεως Αχιλείου

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Γεωργίου Γιαννιού, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Γεωργίου Μπέκα, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αλμυρού, ο οποίος θα ομιλήσει.

Αναλήψεως Ελάφου Αγιάς

Την παραμονή της εορτής θα τελεστεί ο Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός, προεξάρχοντος του Αρχιμ. Νεκταρίου Δρόσου, Αρχιερατικού Επιτρόπου Αγιάς, ο οποίος θα κηρύξει τον Θείο Λόγο. Ανήμερα της εορτής θα τελεστεί πανηγυρική Θεία Λειτουργία, ιερουργούντος του Πρωτ. Αθανασίου Μακρή, ο οποίος θα ομιλήσει.

 

TOP NEWS