Διαπλέοντας στο διαδίκτυο με… ασφάλεια

  • Dogma
διαδίκτυο

Το Ίδρυμα Νεότητας και Οικογένειας της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με το Ελληνικό Κέντρο Ασφαλούς Διαδικτύου έχει σχεδιάσει μια ημέρα αφιερωμένη στους γονείς και στην ασφαλή πλοήγηση του διαδικτύου με θέμα «Διαπλέοντας στο διαδίκτυο με… ασφάλεια».

Στη σύγχρονη εποχή όπου το διαδίκτυο έχει μπει τόσο στην δική μας καθημερινότητα όσο και στων παιδιών μας θεωρούμε χρέος μας να ενημερώσουμε γονείς και παιδιά όχι μόνο για τους κινδύνους αλλά και για την ωφέλιμη πλευρά του ψηφιακού κόσμου .

Για το λόγο αυτό σχεδιάστηκαν εισηγήσεις που θα έχουν ως άξονες το grooming, τον ψηφιακό αναλφαβητισμό, την εξάρτηση από το διαδίκτυο, το cyberbullying και το ωφέλιμο διαδίκτυο και θα παρουσιαστούν στους γονείς από τους υπεύθυνους του Ελληνικού Κέντρου Ασφαλούς Διαδικτύου και τα στελέχη του Ιδρύματος Νεότητος και Οικογενείας.

Μετά τις εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν εργαστήρια για τους γονείς με τα εξής θέματα:

«Μαθαίνω τα βασικά του διαδικτύου: πρακτικές οδηγίες»
«Εξάρτηση από το διαδίκτυο: ο ρόλος των γονέων και των κληρικών»
«Cyberbullying: τρόποι αντιμετώπισης»
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 18 Μαρτίου 2017 στο Εκπαιδευτικό Ίδρυμα Γ. Κουρτέση, Γαρυττού 83 & Φαρσάλων 1, Χαλάνδρι, (Πλησίον Σταθμό Μετρό Χαλανδρίου) από τις 17:00 – 20:00.

Παράλληλα με τα εργαστήρια των γονέων θα υπάρχει η δυνατότητα φύλαξης των παιδιών τα οποία και θα συμμετέχουν σε δημιουργικές δραστηριότητες.

Για την καλύτερη οργάνωση της εκδήλωσης και των εργαστηρίων είναι απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στο εργαστήριο της προτίμησής σας. Ο μέγιστος αριθμός συμμετεχόντων σε κάθε εργαστήρι είναι 25 άτομα, γι’ αυτό και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

Δηλώσεις συμμετοχής στο τηλέφωνο: 2130184419 (κα. Ξηρουχάκη) μέχρι και τις 13 Μαρτίου 2017.

TOP NEWS