Η Διαρκής Ιερά Σύνοδος για την εορτή του Αποστόλου Παύλου

  • Dogma
Αποστόλου Παύλου

Ολοκληρώθηκαν σήμερα οι εργασίες της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος για το μήνα Μάιο. Μεταξύ άλλων συζητήθηκαν οι εορταστικές εκδηλώσεις προς τιμήν του Αποστόλου Παύλου.

Σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν:
Συνήλθε χθες και σήμερα η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας της Ελλάδος της 160ής Συνοδικής Περιόδου, υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου.

Κατά τη χθεσινή και σημερινή Συνεδρία:

Η Δ.Ι.Σ. ασχολήθηκε με θέματα Ιερών Μητροπόλεων και των Συνοδικών Επιτροπών: επί της Αρχιγραμματείας, επί του Μοναχικού Βίου, επί της Χριστιανικής Αγωγής της Νεότητος, επί των Διορθοδόξων και των Διαχριστιανικών Σχέσεων και επί της Κοινωνικής Προνοίας και Ευποιίας.

Ακολούθως όρισε τις εορταστικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της ιεράς μνήμης του Αγίου Αποστόλου Παύλου, ως εξής:
Στόν Πανηγυρικό Εσπερινό, ο οποίος θα τελεσθεί στον Καθεδρικό Ναό Αποστόλου Παύλου Κορίνθου, θα χοροστατήσει ο  Μακαριώτατος  Αρχιεπίσκοπος  Αθηνών  και  πάσης  Ελλάδος  κ. Ιερώνυμος, με τη συμμετοχή Μελών της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου και άλλων Μητροπολιτών. Κατά τον Εσπερινό θα ομιλήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καισαριανής, Βύρωνος και Υμηττού κ. Δανιήλ.

Κατά τις εορταστικές εκδηλώσεις της Ιεράς Μητροπόλεως Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας υπό τον τίτλο «Παύλεια», τον Μακαριώτατο Πρόεδρο και τα Μέλη της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου θα εκπροσωπήσει ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως κ. Βαρνάβας.

Τέλος, η Διαρκής Ιερά Σύνοδος ασχολήθηκε με τρέχοντα υπηρεσιακά ζητήματα και ενέκρινε αποσπάσεις Κληρικών της Εκκλησίας της Ελλάδος σε Ιερές Μητροπόλεις του εξωτερικού.

TOP NEWS