Διδυμοτείχου Δαμασκηνός : Η Ορεστιάδα αναβαπτίζεται με τη μαρτυρική ομολογία του Αγίου Ορέστου

  • Dogma
διδυμοτείχου

«Η πόλη της Ορεστιάδας αναβαπτίζεται σήμερα με τη μαρτυρική ομολογία του Μάρτυρος Αγίου Ορέστου, απότμημα των ιερών λειψάνων του οποίου προσφέρει η αγάπη και η ευγένεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ» τόνισε με βαθιά συγκίνηση ο Σεβασμιώτατος  Μητροπολίτης Διδυμοτείχου, Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός υποδεχόμενος τα ιερά λείψανα του Αγίου Ορέστου, τα οποία κόμισε και προσέφερε στην πόλη της Ορεστιάδας, χάριν αγιασμού και ευλογίας των πιστών, ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ, το Σάββατο 26 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε.

Η υποδοχή των ιερών λειψάνων έγινε στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Θεοδώρων Ορεστιάδος στον αύλειο χώρο του οποίου βρίσκεται το νεοπαγές Παρεκκλήσιο του Αγίου Ορέστου. Μετά την υποδοχή και την κατάθεση των ιερών λειψάνων σε κατάλληλα ευπρεπισμένο κουβούκλιο ακολούθησε ο Πανηγυρικός Εσπερινός χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, κ. Ιωήλ και συγχοροστατούντων του Σεβ.  Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Ανθίμου και του οικείου Επισκόπου, ο οποίος με θερμά λόγια υποδέχθηκε τους φιλοξενουμένους Αρχιερείς.

img_7912 esperinos-22 esperinos-19 esperinos-16 esperinos-14 esperinos-13

Την επόμενη, Κυριακή 27 του μηνός Νοεμβρίου ε.ε., στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμος και της Θείας Λειτουργίας προέστη ο Σεβ. Μητροπολίτης Εδέσσης κ. Ιωήλ.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις παρέστησαν ο Βουλευτής Έβρου Αναστάσιος Δημοσχάκης, ο Αντιδήμαρχος Ορεστιάδος Χρήστος Ορμανλίδης, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Γεώργιος Καραγιάννης, ο Στρατηγός Διοικητής της XVI Μεραρχίας Χαράλαμπος Λαλούσης, ο Διοικητής της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχος Νικόλαος Παναγόπουλος, ο Αστυνομικός Διευθυντής Ορεστιάδος Πασχάλης Συριτούδης και πλήθος κόσμου.

esperinos-12 esperinos-11 esperinos-10 διδυμοτείχου esperinos-8

Στη συνέχεια οι Αρχιερείς επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Ορεστιάδος, την παραμεθόρια Ιερά Μονή Αγίας Σκέπης – Αγίας Παρασκευής Νέας Βύσσης, όπου έγιναν δεκτοί από τον Ηγούμενο Αρχιμανδρίτη του Οικουμενικού Θρόνου Βαρθολομαίο Αστεριάδη, και το παρακείμενο Ελληνικό Φυλάκιο, όπου ξεναγήθηκαν από το Διοικητή της 3ης Ταξιαρχίας Ταξίαρχο Νικόλαο Παναγόπουλο.

esperinos-8-1 esperinos-7 esperinos-7-1 esperinos-6 esperinos-5 esperinos-2 esperinos-3 esperinos-4 esperinos-1 dsc_0107_custom

TOP NEWS