Δημητριάδος Ιγνάτιος «Να μην ξεχαστούν οι παραδόσεις μας»

  • Dogma
δημητριάδος

Με ξεχωριστή λαμπρότητα και κάθε επισημότητα, παρουσία πλήθους κόσμου, τίμησε χθες η Μητρόπολη Δημητριάδος και Αλμυρού, τη μνήμη των πολιούχων της Αγίων, Αντωνίου του Μεγάλου και Αντωνίου του Νέου του εν Βεροίας.

Στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό τελέσθηκαν ο όρθρος και η πανηγυρική αρχιερατική θεία λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιότατου Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνατίου.

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, κηρύττοντας τον θείο λόγο, μίλησε, μεταξύ άλλων, για την προσφορά της Εκκλησίας, και την ανάγκη της πίστης στον Θεό. Απηύθυνε κάλεσμα προς όλους να μην ξεχαστούν ποτέ οι παραδόσεις μας, οι αξίες μας, αυτά που παραλάβαμε, αυτά για τα οποία θυσιάστηκαν οι πατέρες μας. «Έχουμε ανάγκη» τόνισε «να ξαναβρούμε τις αξίες που χάθηκαν, να ξαναθυμηθούμε το ευχαριστώ που ξεχάσαμε, να στραφούμε με ευγνωμοσύνη σ’ αυτούς που μας προσέφεραν ξεκινώντας από τον Θεό και συνεχίζοντας στους ευεργέτες και στους συνανθρώπουςμας».

Ακολούθησε η λιτάνευση της ιεράς εικόνας των αγίων στους κεντρικούς δρόμους της κωμόπολης υπό τη συνοδεία της φιλαρμονικής της 1ης Στρατιάς, των σημαιοφόρων και μαθητών των τοπικών σχολείων, κλήρου και πιστών.

Εν συνεχεία, στην αίθουσα «Λίλιαν Βουδούρη» του Πνευματικού Κέντρου, ευλογήθηκε και κόπηκε από τον κ. Ιγνάτιο η βασιλόπιτα των κατηχητικών σχολείων της Αγιάς.

Στις εορταστικές εκδηλώσεις έδωσαν το «παρών» ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, ο δήμαρχος Αγιάς Αντώνης Γκουντάρας, ο βουλευτής Κώστας Μπαργιώτας από το «Ποτάμι», ο αντιδήμαρχος Δ.Ε. Πλατυκάμπου του Δήμου Κιλελέρ Κώστας Χατζηκωνσταντίνου, εκπρόσωποι του Στρατού, της Πυροσβεστικής και της Αστυνομίας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Αγιάς Γιάννης Αργυρούλης, οι αντιδήμαρχοι Χριστίνα Γιαννουλέα και Ρίζος Αγγελακόπουλος, δημοτικοί σύμβουλοι, ο πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Αγιάς Ζάχος Μπατζιόλας, πρόεδροι Κοινοτικών Συμβουλίων, οι πρώην δήμαρχοι Αγιάς Χριστίνα Χριστούλα και Βασίλης Κουτσαντάς, ο διευθυντής του τοπικού Κέντρου Υγείας Βασίλης Χάμος και ο εκ των διευθυντών σύνταξης της «Ε» Χρήστος Τσαντήλας.

TOP NEWS