Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο Αγίου Παντελεήμονος στην Άνδρο

  • Dogma
δισαρχιερατικό

Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο  τελέσθηκε το πρωί της Πέμπτης στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Αγίου Παντελεήμονος-Παναχράντου στην Άνδρο, υπό του Σεβασμιωτάτου κ. Δωροθέου Β΄ και του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Θαυμακού κ. Ιακώβου.

Στο Δισαρχιερατικό Συλλείτουργο, υπήρξε συμμετοχή του Ηγουμένου της Μονής Γέροντος Ευδοκίμου, των Πατέρων της Μονής και Εφημερίων της Άνδρου, και την παρουσία του Δημάρχου Άνδρου κ. Θ. Σουσούδη, του Αντιδημάρχου κ. Χρήστου Βουραζέρη, του Επάρχου Άνδρου κ. Δημ. Λοτσάρη, του Πολιτευτού Κυκλάδων της ΝΔ, ιατρού κ. Γ. Χριστόπουλου και πλήθους Ανδρίων πιστών και παρεπιδημούντων προσκυνητών.

Κατά τη λιτάνευση της τιμίας Κάρας και της ιεράς Εικόνας του Αγίου, στον πλάτανο του αυλίου χώρου της Μονής, ευχαρίστησε τον Θεοφιλέστατο Επίσκοπο Θαυμακού κ. Ιάκωβο για την παρουσία του και ανεφέρθη στις πολλές δωρεές της Ιεράς Μονής Πετράκη προς το Κράτος, για την ανέγερση ευαγών Ιδρυμάτων στην πόλη των Αθηνών, και στο πώς στην Ελλάδα η Εκκλησία είναι αδιαχώριστη στη συνείδηση του λαού, ο οποίος την αναγνωρίζει πάντοτε, και ιδιαίτερα στην εποχή μας, ως τη φιλόστοργη μητέρα του.

Το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος Β΄ χοροστάτησε κατά τον εόρτιο Εσπερινό στην Ιερά Μονή της Αγίας Ειρήνης Αποκίων και στη συνέχεια θα τελέσει Αγρυπνία.

IMG_2855-768x512 IMG_2799-768x512 IMG_2751-768x512 IMG_2749-768x512

TOP NEWS