Δώδεκα χιλιάδες προσκυνητές στην Τήνο

  • Dogma
πρσκυνητές

Σε δώδεκα χιλιάδες ανήλθαν οι προσκυνητές που αποβιβάσθηκαν από τα προσορμισθέντα πλοία το τελευταίο τριήμερο στο λιμάνι της Τήνου.

Προσκυνητές Οι οδηγοί των λεωφορείων, οι οδηγοί των ταξί όσο και οι αλιείς με τον δικό τους τρόπο υπεδέχθησαν στην προκυμαία την αγία Εικόνα, η δε περιώνυμη Φιλαρμονική του Ιερού Ιδρύματος από χθες ελάμπρυνε με την παρουσία της όλες τις εκδηλώσεις.

Ο Σεβασμιώτατος κ. Δωρόθεος στην εξέδρα «Παντανάσσης» μετά την καθιερωμένη δέηση αφού ευχαρίστησε τους Αρχιερείς, την Εξοχωτάτη κα. Πρόεδρο και τους παρισταμένους, προέτρεψε τους πιστούς να πάρουν από την Παναγία το Μητρικό χαμόγελο και τη φιλόστοργη ματιά Της, ειπών ότι το χαμόγελο είναι ευγένεια και το γέλιο ευτυχία και τα δύο μαζί ευγένεια και ευτυχία είναι δύναμη κι αυτό που χρειαζόμαστε όλοι μας σήμερα είναι αυτή η δύναμη για να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες και να σταθούμε όρθιοι. Ακόμα, προέτρεψε τους πιστούς, φεύγοντας να αισθανθούν το χάδι της Παναγίας στο πρόσωπό τους και να σφίξουν το χέρι τους μέσα στο χέρι Της για να πάρουν δύναμη και να γνωρίζουν ότι η φιλόστοργη αγκαλιά Της είναι πάντα ανοιχτή εδώ στην Τήνο προσμένοντάς τους. Τους ευχαρίστησε ακόμα γιατί με την παρουσία τους ενισχύουν το πολυεύθυνο και πανελλήνιας εμβέλειας φιλανθρωπικό έργο του Ιερού Ιδρύματος.

17 14 16 13 09 10 06 01 03 43 45 56 57 33 18 34

Φωτογραφίες: Γεώργιος Πολυκανδρίτης, Δήμητρα Φανερού.

TOP NEWS