Δοξολογία για την εθνική επέτειο στην Καλαμάτα

  • Dogma

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Ξένη Δημοσίευση

Με κάθε μεγαλοπρέπεια εορτάστηκε σήμερα στην πόλη της Καλαμάτας, η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου.

Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με δοξολογία, η οποία τελέστηκε στο Μητροπολιτικό Ιερό Ναό της Υπαπαντής του Χριστού, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου και παρουσία των αρχών του τόπου και των εκπροσώπων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Ακολούθησε επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο πεσόντων της πλατείας 23ης Μαρτίου και έγινε κατάθεση στεφάνων. Στη συνέχεια, οι αρχές μετέβησαν στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου πραγματοποιήθηκε μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε στις εκδηλώσεις ο υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Ιωάννης Λαμπρόπουλος. Το παρόν, επίσης, έδωσαν οι βουλευτές Δ. Σαμπαζιώτης και Αθ. Πετράκος, η αντιπεριφερειάρχης Μεσσηνίας Ελ. Αλειφέρη, ο δήμαρχος Καλαμάτας Π. Νίκας, ο Ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Ταξίαρχος Γρηγόριος Δημακογιάννης, αντιδήμαρχοι και περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι.

Ο Μητροπολίτης Χρυσόστομος, σε δήλωσή του, ανέφερε ότι σήμερα είναι μέρα τιμής για τους ανθρώπους που αγωνίστηκαν για αξίες και ιδανικά, τα οποία πρέπει να αποτελούν παράδειγμα προς μίμηση για τις επόμενες γενιές. Ευχήθηκε, παράλληλα, η Υπεραγία Θεοτόκος να σκέπει τους πιστούς σε κάθε βήμα της ζωής τους.

TOP NEWS