Εδέσσης Ιωήλ: Μην πέφτουμε στο πάθος της υπερηφάνειας

  • Dogma
εδέσσης

Το πρωί της Κυριακής 10 Ιανουαρίου 2016 στον κατάμεστο Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Εδέσσης, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ τέλεσε την εις Πρεσβύτερον χειροτονία του ιεροδιακόνου Χαραλάμπους Χρυσόγλου κατά την διάρκεια της Θείας Ευχαριστίας.

Στο μυστήριο μετείχαν πολλοί κληρικοί της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, ενώ ήταν παρόντες ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου, ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο τ. Υπουργός και Βουλευτής Πέλλας κ. Γ. Καρασμάνης και ο Στρατηγός Χ. Καρυώτης.

εδέσσης

εδέσσης

Στην προ της χειροτονίας του ομιλία ο π. Χαράλαμπος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο, τον πνευματικό του, π. Σταύρο Φραγκουλίδη, τους γονείς και την σύζυγό του και όλους όσοι τον ευεργέτησαν στην ζωή του. Επίσης τόνισε ότι, αν και παύει η τετραετής θητεία του ως διακόνου, από εδώ και πέρα αρχίζει έως το τέλος της ζωής του η διακονία του λαού του Θεού, ως Πρεσβυτέρου.

εδέσσης
Ο Σεβασμιώτατος, προσφωνώντας τον χειροτονούμενο υπογράμμισε ότι ως ιερέας θα πρέπει να προσέχει τρία πράγματα κυρίως: α) δεν θα πρέπει να νοιάζεται μόνον για τον εαυτό του και το στενό του οικογενειακό περιβάλλον, αλλά για όλο τον λαό του Θεού, β) θα πρέπει να προσέχει ως ιερέας να μη πέσει ποτέ στο πάθος της υπερηφανείας, καθώς πλήθος ανθρώπων θα τον τιμούν λόγω της λίαν τιμητικής θέσεως στην οποία τον τοποθέτησε ο Κύριος, και γ) να βιώνει πάντοτε το πνεύμα της ενότητος και της υπακοής μέσα στην Εκκλησία και ποτέ να μη δημιουργεί φατρίες και κλειστούς κύκλους αποστασιοποιούμενος από το όλο σώμα της Εκκλησίας.

εδέσσης

Μετά την χειροτονία και κατά το πέρας της Θεία Λειτουργίας ο Σεβασμιώτατος επιφύλαξε στον νεοχειροτονηθέντα Πρεσβύτερο μια ιδιαίτερη τιμή δίδοντάς του το οφίκιο του Πρωτοπρεσβυτέρου. Όπως μάλιστα τόνισε ο Σεβασμιώτατος έκδηλα συγκινημένος, ο λόγος που έλαβε την απόφαση να τιμήσει άμεσα τον π. Χαράλαμπο είναι το γεγονός ότι τα τέσσερα χρόνια της διακονίας του τον ανέπαυσε πάρα πολύ, γενόμενος τύπος υπακοής, προθυμίας και αυτοθυσίας.

εδέσσης
Ο νέος Πρωτοπρεσβύτερος τοποθετήθηκε εφημέριος στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου Εδέσσης, όπου και χειροτονήθηκε.

εδέσσης

TOP NEWS