Έφτασε η ώρα για τα εγκαίνια του ιερού ναού Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου

  • Dogma
Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου

Η θεμελίωση του ιερού ναού αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι ξεκίνησε το 1976. Τα τελευταία χρόνια ο ναός με την αμέριστη φροντίδα του Αρχιμανδρίτη Τίτου Γαρεφαλλάκη ολοκληρώθηκε και είναι έτοιμος επιτέλους για την στιγμή που θα τελεσθούν τα εγκαίνιά του.

Με ιδιαίτερη ανυπομονησία περιμένουν οι κάτοικοι του Γαλατσίου, αλλά και πιστοί από διάφορες περιοχές της Αθήνας την τελετή των εγκαινίων του μεγαλοπρεπούς και περικαλλούς ιερού ναού της Αγίας Ειρήνης Γαλατσίου. Ο ναός αποτελεί ένα κόσμημα για την ευρύτερη περιοχή και εκατοντάδες πιστοί τον επισκέπτονται καθημερινά, για να εναποθέσουν τα προβλήματά τους στην αγία Ειρήνη, που θα τους γεμίσει με ελπίδα, θάρρος και δύναμη. Είναι αξιοσημείωτο, άλλωστε, το γεγονός ότι την ημέρα που η Εκκλησία τιμά τη μνήμη της Αγίας Ειρήνης στο Γαλάτσι μεταβαίνουν χιλιάδες προσκυνητές από όλη την Αθήνα για τις ακολουθίες της ιεράς πανηγύρεως.

Το ερχόμενο Σαββατοκύριακο, λοιπόν, θα πραγματοποιηθούν οι λατρευτικές εκδηλώσεις για τα εγκαίνια του ιερού ναού.

Σύμφωνα με το επίσημο πρόγραμμα του ιερού ναού το Σάββατο το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί  υποδοχή των ιερών λειψάνων της Αγίας Ειρήνης και θα ακολουθήσει μέγας πανηγυρικός εσπερινός των εγκαινίων χοροστατούντος του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Την Κυριακή θα τελεσθεί ο Όρθρος, η Αρχιερατική χοροστασία και η τελετή των εγκαινίων και η λιτάνευση των ιερών λειψάνων και αμέσως μετά πολυαρχιερατικό συλλείτουργο. Το απόγευμα στις 19:00 θα τελεσθεί Αρχιερατικός εσπερινός και κτητορικό μνημόσυνο.

ο ιερός ναός βρίσκεται στις οδούς Αλκυόνης και Αγίας Ειρήνης, Γαλάτσι και εξυπηρετούν το αστικό λεωφορείο 608 και τα τρόλεϊ 5 και 13.
χαρτης αγια ειρηνη

TOP NEWS