Εγκαίνια Ιερού Ναού Αγίας Γλυκερίας στη Θεσσαλονίκη (βίντεο)

  • Dogma
γλυκερίας

Με ιδιαίτερη λαμπρότητα και ιεροπρέπεια τελέσθηκαν την 28η Μαΐου 2017 Κυριακή των οσίων 318 θεοφόρων Πατέρων της Α΄ εν Νικαία Οικουμενικής Συνόδου τα εγκαίνια του περικαλλούς ιερού Ναού της αγίας ενδόξου μεγαλομάρτυρος Γλυκερίας εκ Τραϊανουπόλεως της Θράκης στην περιοχή Κωνσταντινουπολιτών του Δήμου Πυλαίας Θεσσαλονίκης.

Το απόγευμα του Σαββάτου, 27η Μαΐου, ο Παναγιώτατος Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος προσεκόμισε κατά την τυπική διάταξη τα μαρτυρικά λείψανα των Αγίων μέσα σε ασημένια λειψανοθήκη, την οποία και άφησε επάνω στην αγία Τράπεζα. Στη συνέχεια ετελέσθη ο Πανηγυρικός Εσπερινός των Εγκαινίων προεξάρχοντος του Παναγιωτάτου και με τη συμμετοχή κληρικών και πλήθους ευλαβών προσκυνητών οι οποίοι από νωρίς προσήλθαν στον ιερό Ναό κάτω από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Το πρωί της Κυριακής έγινε η ακολουθία του όρθρου προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Μιλήτου κ. Αποστόλου, καθηγουμένου της Ιεράς Πατριαρχικής και Σταυροπηγιακής Μονής της αγίας Αναστασίας της Φαρμακολυτρίας. Μετά το τέλος του Όρθρου ετελέσθη η ακολουθία των Εγκαινίων σύμφωνα με το τυπικό της Εκκλησίας μας από τον κ. Άνθιμο και από τον κ. Απόστολο με την συμμετοχή των συλλειτουργούντων κληρικών της τοπικής μας ‘Εκκλησίας. Στη συνέχεια έγινε η πρώτη αρχιερατική Θεία Λειτουργία με την παρουσία των τοπικών αρχών και του ευσεβούς λαού.

Ένας ακόμη ιερός Ναός εγκαινιάσθηκε προς δόξαν του αγίου Τριαδικού Θεού και ο οποίος είναι αφιερωμένος στην αγία Μεγαλομάρτυρα Γλυκερία το καύχημα του Έβρου, της Τραϊανουπόλεως και της Θράκης μας και ήδη στην περιοχή αυτή της Θεσσαλονίκης μας άναψε ένας νέος πνευματικός φάρος, ένας φάρος που συνδέει την Αλεξανδρούπολη με την Θεσσαλονίκη.

Στο τέλος του πανηγυρικού Συλλείτουργου, ο Μητροπολίτης Θεσσαλονίκης κ. Άνθιμος στον σύντομο λόγο του συνεχάρη και ευχαρίστησε όλους, τις αρχές, τους Δημάρχους της περιοχής και τις διάφορες υπηρεσίες, όπως και  τις εκκλησιαστικές επιτροπές και ιδιαιτέρως τον υπεύθυνο εφημέριο πρωτοπρεσβύτερο π. Χρήστο Βρατζίδη ο οποίος μαζύ με τους συνεργάτες του από την πρώτη ημέρα της θεμελιώσεως της εκκλησίας την 12-5-2012 έως και σήμερα ενήργησαν και ενεργούν για την αποπεράτωση του ιερού Ναού.

TOP NEWS