Εγκαίνια Ναού Αγίου Παϊσίου από τον Πατρών Χρυσόστομο

  • Dogma
πατρών χρυσόστομο

Το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016 ετελέσθησαν στην Πάτρα από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο, τα Εγκαίνια του Ιερού Ναού του Οσίου Παϊσίου του Αγιορείτου, ο οποίος είναι παρεκκλήσιον του Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Πατρών.

Την παραμονή έγινε η κατάθεσις των Ιερών Μαρτυρικών Λειψάνων από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Πατρών Χρυσόστομο και εν συνεχεία ετελέσθη ο μέγας Εσπερινός, χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Πατρών κ.κ. Χρυσοστόμου και συγχοροστατούντος του Θεοφιλεστάτου Επισκόπου Κερνίτσης κ. Χρυσάνθου.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Πατρών στην ομιλία του ανεφέρθη στην ασκητική βιοτή και πολιτεία του Οσίου Παϊσίου και στην χάρη που είχε λάβει από τον Θεό κάτι που τον έκανε πόλο έλξεως χιλιάδων ανθρώπων, όχι μόνο από την Ελλάδα, αλλά και απ’ όλο τον κόσμο.

Ανήμερα, ετελέσθησαν τα Εγκαίνια και εν συνεχεία η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία επί της εγκαινιασθείσης Αγίας Τραπέζης.

Η συμμετοχή του Λαού ήτο μεγάλη και συγκινητική.

Ο Σεβασμιώτατος είπε χαρακτηριστικά, ότι ο Όσιος Παΐσιος, είναι δώρο του Θεού, στην Ελλάδα και στον κόσμο ολόκληρο. Είναι η παρηγοριά μας και η ξεχωριστή απαντοχή μας σε χρόνους δύσκολους και ημέρες πονηρές. Γι’ αυτό ο Θεός οικονόμησε να κοιμηθή εκτός Αγίου Όρους και να ευρίσκεται ο τάφος του στη Σουρωτή, ώστε να προσκυνούν και να λαμβάνουν δύναμη και ενίσχυση παρά Κυρίου πλήθη πιστών, διά πρεσβειών του Οσίου Παισίου.

Επίσης, ο Σεβασμιώτατος επήνεσε τον προιστάμενο του Ιερού Ναού, Αρχιμ. π. Θεοδόσιο Τσιτσιβό, και τους άλλους Ιερείς του Ναού, π. Σπυρίδωνα Σταθούλια και π. Αναστάσιο Γκοτσόπουλο, όπως και όλο το προσωπικό του Ναού για τον ευτρεπισμό του Παρεκκλησίου και την όλη εργασία στον Ναό και στην Ενορία.

TOP NEWS