Εγκαίνια πάρκου περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

  • Dogma
περιβαλλοντικής εκπαίδευσης

Στον ευρύτερο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού, πραγματοποιήθηκαν εχθές τα εγκαίνια του πρώτου “Πάρκου Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” στην Ευρώπη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας κ. Προκόπιου Παυλόπουλου και προσωπικοτήτων κύρους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Ως εκπρόσωπος του Αρχιεπισκόπου στα εγκαίνια του περιβαλλοντικής εκπαίδευσης παρέστη ο Πρωτοσύγκελλος της Αρχιεπισκοπής Αρχιμανδρίτης Συμεών Βολιώτης, ενώ παρόντες ήταν ο Μητροπολίτης Ιλίου κ. Αθηναγόρας και κληρικοί της περιοχής. Το πρώτο “Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης” δημιουργήθηκε από το εθνικό Συλλογικό Σύστημα ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΗ ΑΝΑΚΥΚΛΩΣΗ σε συνεργασία με το Δήμο Αγίων Αναργύρων – Καματερού και αποτελεί το πρώτο στην Ευρώπη.

unnamed (2) unnamed (3) unnamed (4) unnamed (5) unnamed (6) unnamed

Το Πάρκο Ανακύκλωσης έχει ως στόχο να ενισχύσει την περιβαλλοντική εκπαίδευση και συνείδηση των νέων ανθρώπων, καθώς και να αυξηθεί η συμμετοχή των πολιτών στη διαδικασία της ανακύκλωσης. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κύριος Προκόπιος Παυλόπουλος, ο οποίος πραγματοποίησε τα εγκαίνια του Πάρκου Ανακύκλωσης, δήλωσε «Σας ευχαριστώ που μου δίνεται την ευκαιρία να αναδείξω από την πλευρά της Πολιτείας αυτή την πρωτοποριακή προσπάθεια. Είναι, μια μεγάλη αρχή και βρίσκομαι εδώ για να τονίσω ότι είναι ανάγκη να βρείτε όσο γίνεται περισσότερους μιμητές».

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης καλύπτει έκταση 3 στρεμμάτων και περιλαμβάνει το Πολυκέντρο Ανταποδοτικής Ανακύκλωσης συσκευασιών, έναν πρότυπο βοτανικό κήπο με περισσότερα από 100 διαφορετικά είδη ελληνικών φυτών, καθώς και μια οικολογική λίμνη. Επιπλέον, στο Πάρκο Ανακύκλωσης στεγάζεται το Εργαστήρι Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης, όπου πραγματοποιούνται μαθήματα, σεμινάρια και διαδραστικά παιχνίδια σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, ώστε να αποκτούν περιβαλλοντική συνείδηση, κατανοώντας τα σημαντικά οφέλη που επιτυγχάνονται από τη διαδικασία της ανακύκλωσης.

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης & Ανακύκλωσης βρίσκεται στο χώρο του Δημαρχείου Αγίων Αναργύρων – Καματερού (Λ. Δημοκρατίας 61), είναι ανοικτό 7 ημέρες την εβδομάδα και είναι απολύτως σύμφωνο τόσο με το «Εθνικό Σχέδιο Διαχείρισης Αποβλήτων» της Ελλάδας, όσο και με τις προτεραιότητες της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για την ανακύκλωση συσκευασιών.

Φωτογραφίες: Χρήστος Μπόνης

TOP NEWS