Εγκαίνια στην Ιερά Μονή Βουλκάνου Μεσσηνίας

  • Dogma
Βουλκάνου

Με λαμπρότητα και την πρέπουσα μοναστηριακή τάξη τελέσθηκαν σήμερα τα εγκαίνια  των ανακαινισθέντων κτηριακών εγκαταστάσεων, της ιστορικής Ιεράς Μονής Κοιμήσεως της Θεοτόκου Βουλκάνου.

Στην ακολουθία του Όρθρου χοροστάτησε ο Σεβ. Μητροπολίτης Σταγών και Μετεώρων κ. Θεόκλητος. Την πανηγυρική Θεία Λειτουργία τέλεσε ο Σεβ. Μητροπολίτης Μονεμβασίας και Σπάρτης κ.  Ευστάθιος, συλλειτουργούντων των Σεβ. Μητροπολιτών Καρθαγένης κ. Μελετίου, Σταγών και Μετεώρων κ. Θεοκλήτου και Μεσσηνίας κ. Χρυσοστόμου. Στη συνέχεια τελέσθηκε ο Αγιασμός, ακολούθησαν τα αποκαλυπτήρια της κτητορικής επιγραφής της Ι. Μονής και η είσοδος στο κτηριακό συγκρότημα. Ο Μητροπολίτης Μεσσηνίας απευθυνόμενος στις αρχές και στους πιστούς αναφέρθηκε στο έργο της αποκαταστάσεως του Μοναστηρίου, ευχαρίστησε τον τ. Πρωθυπουργό κ. Αντώνη Σαμαρά και την τ. Γενική Γραμματέα Πολιτισμού κ. Λίνα Μενδώνη για την σημαντική συμβολή τους στο έργο, αλλά και όσους εμφανώς ή αφανώς εργάσθηκαν γι᾿  αυτό. Τέλος ευχήθηκε η έφορος και προστάτιδα της Μονής Παναγία Βουλκανιώτισσα, να σκέπει και να βοηθά την Πατρίδα μας και τον φιλόθρησκο Λαό της στους χαλεπούς καιρούς που διανύουμε.

KOS_4070 KOS_4096 KOS_4273 KOS_4358 KOS_4405 KOS_4466 KOS_4563 KOS_4571 KOS_4583 KOS_4624 KOS_4637 KOS_4776 KOS_4817 KOS_4890 KOS_4900 KOS_5063

Παρέστησαν επίσης ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης, οι Αντιπεριφερειάρχες Κωνσταντίνα Νικολάκου, Ελένη Αλειφέρη και Αντωνία Μπούζα, οι Δήμαρχοι Καλαμάτας Παναγιώτης Νίκας και Μεσσήνης Γεώργιος Τσώνης, οι πολιτευτές Μίλτος Χρυσομάλλης  και Δημήτριος Σαμπαζιώτης, ο ανώτερος Διοικητής Φρουράς Καλαμάτας Σμήναρχος Χρήστος Πεταλάς, καθώς και εκπρόσωποι των Σωμάτων Ασφαλείας. Με αφορμή τα εγκαίνια ο Εκπρόσωπος Τύπου της Ι. Μητροπόλεως Μεσσηνίας Κων/νος Ψυχάρης προέβη στην ακόλουθη δήλωση: «Εγκαινιάσθηκε σήμερα ένα ιστορικό Μοναστήρι με μακραίωνη ιστορία και προσφορά στο Έθνος και την Εκκλησία. Εδώ εγκαταβίωσαν και ασκήθηκαν εκατοντάδες ψυχές, με γνώμονα την πίστη και την αγάπη τους στο Χριστό και την Μητέρα Του Παναγία. Παραδίδεται στις νέες γενιές για να θυμίζει Ορθοδοξία, Ελλάδα, Πολιτισμό και Ιστορία», κατέληξε χαρακτηριστικά.

TOP NEWS