Εγκαινιάστηκε Ναΐσκος προς τιμήν του Οσίου Σίμωνος του Μυροβλύτου

  • Dogma
δημητριάδος

Με ιδιαίτερη συγκίνηση, εγκαινιάστηκε (21/03) από τον Σεβ. Μητροπολίτη Δημητριάδος κ. Ιγνάτιο, ο μικρός Ναΐσκος – προσκυνητάρι,  αφιερωμένος στον Όσιο Σίμωνα τον Μυροβλύτη, τον ιδρυτή της Ιεράς Μονής Σιμωνόπετρας του Αγίου Όρους. Ο Ναΐσκος κτίστηκε εντός του Εμπορικού Λιμένα Βόλου, παραπλεύρως των εγκαταστάσεων του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, από τους ίδιους τους άνδρες του Κλιμακίου, υπό την επίβλεψη του Διοικητή τους Ανθ/ρχου κ. Παναγιώτη Κοντοβά.

Μετά τον αγιασμό, που τέλεσε ο Σεβασμιώτατος, συνεπικουρούμενος από τον Πρωτ. Θεόδωρο Μπατάκα – Πνευματικό Συμπαραστάτη των ανδρών και γυναικών του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου και της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος – μίλησε ο Κεντρικός Λιμενάρχης Βόλου Πλοίαρχος κ. Εμμανουήλ Κανάλης, ο οποίος ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την αγάπη του προς τους εργαζομένους στο Λιμεναρχείο Βόλου και του παρέδωσε, τιμής και σεβασμού ένεκεν, το θυρεό του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου. Δεν παρέλειψε δε να συγχαρεί και να ευχαριστήσει όλους όσοι εργάστηκαν ή βοήθησαν στην ανοικοδόμηση και αποπεράτωση  του Ναΐσκου και όλους τους προσκεκλημένους που συμμετείχαν σ’ αυτό «το μοναδικό και ανεπανάληπτο γεγονός».

Στη συνέχεια, έλαβε τον λόγο ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, που συνεχάρη τους άνδρες του Κλιμακίου των Ειδικών Δυνάμεων για την πρωτοβουλία, τον ζήλο, την πίστη και τον κόπο που κατέβαλαν για την αποπεράτωση του Ναού και τους προσέφερε μια όμορφη βυζαντινή εικόνα της Παναγίας μας. Στο τέλος ακολούθησε πλούσια δεξίωση.

Στα εγκαίνια συμμετείχαν πολλοί ένστολοι του Λιμενικού Σώματος, με επικεφαλής τον Αρχιπλοίαρχο κ. Ιωάννη Κοντόπουλο, Διοικητή της 4ης Περιφερειακής Διοίκησης του Λιμενικού Σώματος που εδρεύει στο Βόλο, ο Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΒ, εκπρόσωποι διαφόρων φορέων και δεκάδες άλλοι συμπολίτες μας.

TOP NEWS