Εγκαινιάστηκε ο Ναός της Αγίας Ειρήνης στην Ανακασιά

  • Dogma
ειρήνης

Ιστορικές στιγμές έζησε σήμερα η ενορία της Ανακασιάς, καθώς τελέστηκαν τα Εγκαίνια του γραφικού Ιερού Ναού της Αγίας Ειρήνης.

Τα εγκαίνια του Ιερού Ναού Αγίας Ειρήνης τέλεσε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, παρουσία εκπροσώπων της Ελληνικής Αστυνομίας και πολλών ενοριτών.

Ο Προϊστάμενος της ενορίας π. Αντώνιος Χατζημιτούλας, προσφωνώντας τον Σεβασμιώτατο, μετά την τελετή των Εγκαινίων, επεσήμανε ότι «η Ανακασιά είχε να ζήσει τέτοιες ιστορικές στιγμές από το 1850, όταν εγκαινιάστηκε ο Ναός του Τιμίου Προδρόμου».

Ο π. Αντώνιος αναφέρθηκε στο ιστορικό του Ναού, ο οποίος ανεγέρθηκε το 1970, επί Αρχιερατείας του Μακαριστού Μητροπολίτου Ηλία, μερίμνη του Ομίλου Φίλων Σώματος Χωροφυλακής, καθότι ήδη από το 1967 η Αγία Ειρήνη είχε ανακηρυχθεί Προστάτις της Ελληνικής Χωροφυλακής.

Από τη μεριά του, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στον διαχρονικό σύνδεσμο της Ελληνικής Αστυνομίας με την Μεγαλομάρτυρα Ειρήνη κι ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στο σημερινό ιστορικό γεγονός των Εγκαινίων. Χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» το γεγονός ότι στα δεκαεννέα χρόνια της ενταύθα διακονίας του εγκαινίασε τριάντα έξι Ναούς, πολλοί, μάλιστα, εκ των οποίων θεμελιώθηκαν από τον ίδιο.

Αναφέρθηκε στο θαυμαστό φαινόμενο που συμβαίνει στην Ελλάδα, να κτίζονται νέοι Ναοί στην εποχή μας, τη στιγμή που στην Ευρώπη πωλούνται ή αλλάζουν χρήση, λόγω της απουσίας πιστών. «Οι Έλληνες», τόνισε, «έχουμε το προνόμιο μιας Παραδόσεως, που πρέπει να κρατήσουμε ζωντανή με οποιοδήποτε κόστος. Η Ορθόδοξη πίστη είναι η ενοποιός μας δύναμη, ο αδαπάνητος θησαυρός μας».

Εξέφρασε, τέλος, την ευγνωμοσύνη του στο λαό μας, που στηρίζει τους νέους αμίσθους κληρικούς μας, με αποτέλεσμα κανένα θυσιαστήριο στην Τοπική μας Εκκλησία να μη μένει αλειτούργητο.

egkainia-agiaw_eirinis_24 egkainia-agiaw_eirinis_20 egkainia-agiaw_eirinis_19 egkainia-agiaw_eirinis_16 egkainia-agiaw_eirinis_10 egkainia-agiaw_eirinis_9 egkainia-agiaw_eirinis_5 egkainia-agiaw_eirinis_4 ειρήνης egkainia-agiaw_eirinis_26-1 egkainia-agiaw_eirinis_27

TOP NEWS