Εκδηλώσεις για το Άγιο Όρος στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας

  • Dogma
άβατο

«Το Άγιο Όρος, Προορισμός και Προσκύνημα», είναι το θέμα των εκδηλώσεων, που είναι αφιερωμένες στο Άγιο Όρος, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στο Γαλλικό Ινστιτούτο Λάρισας.

Οι εκδηλώσεις για το Άγιος Όρος, διοργανώνονται με πρωτοβουλία του Γαλλικού Ινστιτούτου Λάρισας, του Βιβλιοπωλείου Άνεμος και των Εκπαιδευτηρίων Μαίρης Ν. Ράπτου.

Οι εκδηλώσεις θα ξεκινήσουν την Δευτέρα 22 Μαίου και θα διαρκέσουν έως και Πέμπτη 25 του μήνα και θα περιλαμβάνουν τα εξής: Έκθεση φωτογραφιών από το Άγιο Όρος των Μάριου Ξηρομερίτη και Θεόδωρου Ξηρομερίτη -Έκθεση βιβλίων για το Άγιο Όρος από το Βιβλιοπωλείο Άνεμος. Την Δευτέρα 22 Μαίου στις 7:30 μ.μ. αγιασμός και εγκαίνια. Εκδήλωση: «Πορεία στο Όρος»: Ο συνταξιούχος θεολόγος Βασίλης Στεργιούλης και ο μαθητής δημοτικού Θεόδωρος Ξηρομερίτης, μας μιλούν για το πώς βλέπουν το Όρος δυο οπτικές που τις χωρίζουν οι δεκαετίες.

Την Τετάρτη 24 Μαίου στις 7:30 μ.μ. συζήτηση με θέμα «Βιώματα στο Άγιο Όρος»: Τρεις διακεκριμένοι επαγγελματίες της πόλης μας, ο Καθηγητής Αγγλικής Γλώσσας Ηρακλής Γερογιώκας, ο Ιατρός Μάριος Ξηρομερίτης και ο Μαθηματικός και Μετεωρολόγος Θεοφάνης Τακούδης συνομιλούν με το κοινό για την εμπειρία τους από τις επισκέψεις τους στον Άθω. Συντονίζει ο δημοσιογράφος της «Ε» Γιώργος Ρούστας.

TOP NEWS