Εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη στο Αγρίνιο (βίντεο)

  • Dogma
άγιο παίσιο

Μια ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα εκδήλωση αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 5 Μαρτίου 2016.

Η «Ενωμένη Ρωμηοσύνη», πραγματοποίησε στo Aγρίνιο με πολύ μεγάλη επιτυχία, την εκδήλωση, η οποία ήταν αφιερωμένη στον Άγιο Παΐσιο τον Αγιορείτη, υπό τον τίτλο «Βιώματα με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο».

Στην εκδήλωση «Βιώματα με τον Άγιο Γέροντα Παΐσιο» ομιλητές ήταν ο  Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς και ο Ιερομόναχος π. Αρσένιος.

Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Αιτωλίας και Ακαρνανίας κ. Κοσμάς ανέπτυξε το θέμα «Αγιος Παΐσιος και Οικογένεια», αναλύοντας τον σημαντικό ρόλο της οικογένειας στην κοινωνία κατά τον Αγιο Παΐσιο.

Εκ μέρους της «Ενωμένης Ρωμηοσύνης» μίλησε ο κ. Μπόκας Δημήτριος, μέλος του τριμελούς Διοικητικού Συμβουλίου, για την Ταυτότητα και τους Σκοπούς του Σωματείου.

Στο τέλος της εκδήλωσης διανεμηθεί δωρεάν το νεοεκδοθὲν βιβλίο της Ε.ΡΩ.: «Ο Οσιος Παΐσιος ο Αγιορείτης».

Ο Άγιος Παΐσιος o Αγιορείτης (κατά κόσμον Αρσένιος Εζνεπίδης, 25 Ιουλίου 1924 – 12 Ιουλίου 1994) ήταν Έλληνας μοναχός που έζησε κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα και έγινε ευρέως γνωστός για τον βίο και το έργο του. Μετά τον θάνατο του ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ξεκίνησε τη διαδικασία αγιοποίησής του και κατατάχθηκε Άγιος της Ορθοδόξου Εκκλησίας από το Οικουμενικό Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως στις 13 Ιανουαρίου 2015. H Eκκλησία γιορτάζει τη μνήμη του στις 12 Ιουλίου έκαστου έτους.

Παρακολουθείστε το σχετικό βίντεο από την εκδήλωση:

Πηγή: Αχελέωος Tv

 

TOP NEWS