Εκδήλωση γνωριμίας νέων από Ελλάδα, Πολωνία και Ρωσία στην Κατερίνη

  • Dogma
Κατερίνη

Στο πλαίσιο των καλοκαιρινών δράσεών του, το Γραφείο Νεότητας της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος πραγματοποίησε εκδήλωση γνωριμίας και επικοινωνίας Ορθοδόξων Νέων από Ελλάδα, Πολωνία και Ρωσία την Πέμπτη 20 Ιουλίου στον Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης στον Πλαταμώνα.

Στη συνάντηση αυτή συμμετείχαν νέοι από τρεις διαφορετικές χώρες. Συγκεκριμένα συμμετείχαν μαθητές λυκείου από το Γραφείου Νεότητας της Ιεράς Μητρόπολης Κίτρους, φοιτητές της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας και νέοι και νέες της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Πολωνίας που φιλοξενούνται αυτήν την περίοδο στον εκκλησιαστικό ξενώνα στον Σβορώνο. Οι νέοι και οι νέες  είχαν την ευκαιρία να γνωριστούν, να ανταλλάξουν απόψεις, να προβληματιστούν πάνω σε θέματα που τους απασχολούν, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με καλλιτεχνικό πρόγραμμα που ετοίμασαν οι ίδιοι.

Τη νεανική αυτή εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Κίτρους, Κατερίνης και Πλαταμώνος κ. Γεώργιος, ο Πρύτανης της Θεολογικής Ακαδημίας της Μόσχας  Ηγούμενος Ιωάννης Ρούμπιν και κληρικοί υπεύθυνοι συνοδοί των αποστολών.

IMG_1375 IMG_1379 IMG_1380

Η έναρξη της εκδήλωσης έγινε με κοινή βραδινή προσευχή εντός του Ιερού Ναού, όπου έψαλαν όλοι οι νέοι στη δική τους γλώσσα ύμνους και τροπάρια. Στο τέλος της ακολουθίας ο Σεβασμιώτατος κ. Γεώργιος με έκδηλη χαρά από την παρουσία τόσων νέων, τους καλωσόρισε και τους προέτρεψε να παραμείνουν σταθεροί και ακλόνητοι στις αρχές και αξίες της χριστιανικής ζωής, ενώ δήλωσε χαρακτηριστικά: «Είναι σίγουρα συγκινητικό και συνάμα ελπιδοφόρο να βλέπει κανεὶς συγκεντρωμένους τόσους πολλούς νέους. Μια εικόνα που διατρανώνει προς πάσα κατεύθυνση, την επιτευχθείσα, με τη Χάρη του Θεού, ενότητά μας και τη μεταξύ μας χριστιανική αγάπη».

Στη συνέχεια ακολούθησε γεύμα και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με θαυμάσια παραδοσιακά ακούσματα και ήχους βγαλμένους μέσα από τις παραδόσεις των τριών χωρών.

Στο τέλος της εκδήλωσης όλοι οι νέοι,  φανερά  ενθουσιασμένοι,  ανανέωσαν το ραντεβού τους για το μέλλον.

TOP NEWS