Εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών

  • Dogma
δη.πε.θε. σερρών

Εκδήλωση προς τιμήν του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου πραγματοποιήθηκε εχθές το βράδυ στην αίθουσα «Αστέρια» του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών.

Η εκδήλωση στο ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Σερρών, πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή της χορωδίας νέων της ιεράς μητροπόλεως Σερρών και Νιγρίτης «αγγέλων φωνές», οι συνεργάτες του Μητροπολίτη Σερρών ευχήθηκαν χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή και του προσέφεραν ένα δώρο.

Ο Μητροπολίτης Σερρών αναφέρθηκε στην αγάπη του προς το ποίμνιό, του στην αγωνία του και στον αγώνα του για το καλό του τόπου. «Ένιωσα από την πρώτη στιγμή ότι είδατε στο πρόσωπό μου πως ήρθα για να σας διακονήσω. Αυτό που είχα υπογραμμίσει πριν από περίπου 14 χρόνια, όταν ήρθα εδώ, ότι ήρθα για να σας διακονήσω, ήρθα για να μείνω κοντά σας όσα χρόνια ο Θεός μου δώσει. Οι χαρές σας θα είναι χαρές μου. Οι λύπες σας θα είναι αιτία για εντονότερη προσευχή» τόνισε ο Μητροπολίτης Σερρών συμπληρώνοντας πως «λέω στον εαυτό μου ότι γι’ αυτόν το λαό αξίζει κάθε θυσία, κάθε προσφορά, έτσι ώστε ο λαός του Θεού να αισθάνεται πνευματικά ασφαλισμένος και εσείς να αισθάνεστε περήφανοι για τον Δεσπότη σας, όπως και εγώ αισθάνομαι πολύ υπερήφανος για σας, για την ποιότητα της καρδιάς σας, για την ποιότητα της ευσέβειάς σας. Η εκκλησία αυτά τα δύσκολα πέτρινα χρόνια πρέπει να πλησιάσει περισσότερο τον λαό τον υπέροχο, αλλά και πονεμένο». Επεσήμανε, επίσης, ότι η αγάπη τους είναι το στήριγμα του και ο ίδιος θα είναι συμπαραστάτης τους σε κάθε αγώνα στις δυσκολίες και στις χαρές.

Αναφέρθηκε στους συνεργάτες του και στο σημαντικό έργο που επιτελούν, ενώ μιλώντας για τον Αρχιεπίσκοπο, τόνισε ότι «κρατάει το τιμόνι ολόκληρης της Εκκλησίας της Ελλάδος σε χρόνους πολύ δύσκολους. Και χρειάζονται επιδέξιοι χειρισμοί γιατί τα κύματα υψώνονται απειλητικά, χρειάζεται πολύ υπομονή, πολύ σύνεση, πολύ σοφία, έτσι ώστε να μπορεί το σκάφος να πλέει προς λιμάνια σωτηρία». Σε άλλο σημείο του χαιρετισμού του ο Μητροπολίτης Σερρών επεσήμανε πως «από χθες το μυαλό μου γυρίζει στον αείμνηστο πνευματικό μου πατέρα, τον Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο, κοντά στον οποίο μεγαλώσαμε. Μας έμαθε να αγαπούμε την Εκκλησία. Να αγωνιζόμαστε. Χθες και σήμερα το μυαλό μου τρέχει σε εκείνον που είναι στον ουρανό και δεόμεθα όλοι ο Θεός να τον αναπαύει και δεόμεθα όλοι ο άξιος συνεχιστής του έργου του με τη δική του Σοφία και σύνεση να έχει πολλά χρόνια ζωής. Να τον χαίρεται η Εκκλησία. Να τον χαιρόμαστε εμείς οι συνεπίσκοποί του. Εκείνος να είναι για εμάς το στήριγμα κι εμείς να είμαστε για εκείνον ο κυματοθραύστης. Οι συνεργάτες του που θα πορευόμαστε μαζί για το καλό της Εκκλησίας».

Ο Αρχιεπίσκοπος στον χαιρετισμό του, μεταξύ άλλων, ανέφερε πως η επίσκεψή του στη Μητρόπολη Σερρών είναι γεμάτη ευχάριστες εκπλήξεις. «Στη συνάντηση των ματιών μας, στο κοίταγμα του προσώπου σας, στις εκδηλώσεις σας, ομολογουμένως παρουσιάζεται κάτι το αλλιώτικο, που δεν το συναντάμε εύκολα κάτω στην παγερή Αθήνα» είπε ο Αρχιεπίσκοπος. Αναφέρθηκε στην άριστη συνεργασία που έχει με τον Μητροπολίτη Σερρών κ. Θεολόγο, μιλώντας για τη σύνεση και τη δημιουργικότητά του. Τον ευχαρίστησε για την προσφορά του στην Εκκλησία και ευχήθηκε ο Θεός να του δίνει πολλά χρόνια, ενώ αναφερόμενος στις δυσκολίες της εποχής, ο Αρχιεπίσκοπος κάλεσε τους παρευρισκόμενους να παρακαλούν τον Θεό να δείξει την ευσπλαχνία του και να σώσει για ακόμη μία φορά τον τόπο.

Πηγή: Ecclesia

Ρεπορτάζ: Μάκης Αδαμόπουλος

TOP NEWS