Εκδήλωση προς τιμήν του Γέροντος Βησσαρίωνος στη Λαμία

  • Dogma
Βησσαρίωνος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 12 Μαρτίου εκδήλωση αφιερωμένη στα δέκα χρόνια από την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου, η οποία χαρακτηρίστηκε από την αθρόα προσέλευση κλήρου και λαού παρά την έντονη κακοκαιρία, στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Πνευματικού Διοικητικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως στη Λαμία.

Η εκδήλωση για τα δέκα χρόνια από την ανακομιδή του Ιερού Λειψάνου του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος ξεκίνησε με ομιλία από τον Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, Καθηγούμενο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος, ο οποίος μετέφερε τις εμπειρίες του από τη ζωή και δράση του οσίου Γέροντος στην Μονή Αγάθωνος και σε όλη τη Φθιώτιδα και στα πολλά θαύματα που επετέλεσε και επιτελεί.

img_0027_10 img_0032_16 img_0051_9

Ακολούθησε προβολή 45λεπτης ταινίας, η οποία περιελάμβανε σύντομα βιογραφικά στοιχεία του οσίου Γέροντος και τα συνταρακτικά συμβάντα της ανακομιδής του.

img_0054_11 img_0059_11

Την όμορφη εκδήλωση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Ο Ποιμενάρχης μας αφού ευχαρίστησε τον άγιο Καθηγούμενο για την ωραία ομιλία του και τους π. Γεώργιο Κάλλο και π. Αμβρόσιο Αναστασίου, οι οποίοι επιμελήθηκαν την ταινία, με ιδιαίτερη συγκίνηση αναφέρθηκε σε περιστατικά που ακολούθησαν της ανακομιδής του ιερού Σκηνώματος και ως κατάθεση ψυχής ένδακρυς μετέφερε στο ακροατήριο ορισμένα προσωπικά θαυμαστά σημεία, που σχετίζονται με τον όσιο Γέροντα. Ευχαρίστησε επίσης το λαό, που επικροτεί για μία ακόμη φορά ότι η συνείδηση της Εκκλησίας θεωρεί τον Γέροντα Βησσαρίωνα Άγιο. Τέλος, εζήτησε από τους πιστούς να καταθέσουν στην Ιερά Μητρόπολη γραπτώς και επωνύμως ό,τι στοιχεία έχουν από τον μακαριστό Γέροντα Βησσαρίωνα.

img_0068_11 img_0069_9

Στην εκδήλωση παρέστησαν ο Βουλευτής Φθιώτιδος και τ. Υπουργός κ. Χρήστος Στα:iκούρας, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Δημήτριος Φακάκης, οι Ιατροί Δημήτριος Οικονόμου, Γεώργιος Νερολής και Ιωάννης Εμμανουηλίδης, οι οποίοι πρώτοι εξέτασαν μακροσκοπικώς το Σκήνωμα του π. Βησσαρίωνος, ο Σχολικός Σύμβουλος Θεολόγων κ. Δημήτριος Φύκας, ο Διευθυντής του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου Λυκείου Λαμίας κ. Ιωάννης Ζαχαράκης, άλλοι εκπρόσωποι φορέων, πνευματικά παιδιά του αειμνήστου Γέροντος, πολλοί ιερείς και πλήθος λαού, που κατέκλυσε την πλατεία και τον εξώστη του Αμφιθεάτρου.

img_0134_5 img_0175_8

Γεγονός είναι ότι το ενδιαφέρον παραμένει αμείωτο και ο λαός περιμένει την επίσημη αγιοκατάταξη του Οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος.


φωτογραφίες:Δημήτρης Ανάγνου και imfth.gr

TOP NEWS