Εκδήλωση στη μνήμη του Ζήσιμου Λορεντζάτου

  • Dogma

Εκδήλωση στη μνήμη του γνωστού συγγραφέα θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου στο Πολιτιστικό Κέντρο της Αρχιεπισκοπής

Εκδήλωση με κεντρικό θέμα ««Ζήσιμος Λορεντζάτος – Η εύρεση του χαμένου κέντρου – 100 χρόνια από την γέννησή του» θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα της Παρασκευής 27 Νοεμβρίου, στις 19:00 στo Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών.
Στην εκδήλωση θα μιλήσουν για τον Ζήσιμο Λορεντζάτο οι:
α. Ν.Δ.Τριανταφυλλόπουλος (καθηγητής, συγγραφέας, κριτικός)
β. Δημήτρης Μαυρόπουλος (εκδότης)
γ. Σπύρος Γιανναράς (συγγραφέας, λογοτέχνης)
Οι παρευρισκόμενοι θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν μέρος τηλεοπτικού ντοκυμαντέρ σχετικό με την ζωή και το έργο του Ζήσιμου Λορεντζάτου, ευγενική χορηγία της Ε.Ρ.Τ. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πολιτιστικό Κέντρο της Ι.Αρχιεπισκοπής Αθηνών, στην οδό Μεγάλου Βασιλείου 15 στο Ρουφ (πίσω από το νέο Μουσείο Μπενάκη της οδού Πειραιώς).
Ο Ζήσιμος Λορεντζάτος (1915-2004) ήταν συγγραφέας, λογοτέχνης και κριτικός λογοτεχνίας. Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1915. Ήταν γιος του δημοτικιστή καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών, Παναγή Λορεντζάτου. Τιμήθηκε το 1988 με το Α’ κρατικό βραβείο κριτικής-δοκιμίου, το οποίο δεν αποδέχτηκε, ενώ το 2001 τιμήθηκε με το Βραβείο του Ιδρύματος Ουράνη για το σύνολο του έργου του.

TOP NEWS