Eκδήλωση τιμής και μνήμης του αειμνήστου Κυριάκου Αργυρόπουλου στον Βόλο

  • Dogma

Μια ξεχωριστή στιγμή της φετινής πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Βόλου ήταν η εκδήλωση τιμής και μνήμης του αειμνήστου Κυριάκου Αργυρόπουλου, ο οποίος, για περισσότερα από 50 χρόνια, κόσμησε το αριστερό αναλόγιο του Αγίου Νικολάου

Μια ξεχωριστή στιγμή της φετινής πανηγύρεως του Ιερού Μητροπολιτικού Ναού Βόλου ήταν η εκδήλωση τιμής και μνήμης του αειμνήστου Κυριάκου Αργυρόπουλου, ο οποίος, για περισσότερα από 50 χρόνια, κόσμησε το αριστερό αναλόγιο του Αγίου Νικολάου.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε εντός του Ναού το εσπέρας της πανηγύρεως (6/12) και κατ’ αυτήν έψαλαν: Α. Η χορωδία του Συνδέσμου Ιεροψαλτών Βόλου «Όσιος Ιωάννης ο Κουκουζέλης», υπό τη δ/νση των κ.κ. Μιχαήλ Μελέτη και Ευσταθίου Γραμμένου, Πρωτοψάλτου και Λαμπαδαρίου του Μητροπολιτικού μας Ναού, αντιστοίχως και Β. η χορωδία «Φιλοαθωνίται» Θεσσαλονίκης, υπό τη δ/νση του κ. Ορέστη Γρηγορίου, Λαμπαδαρίου του Ι. Ναού Υπαπαντής του Χριστού Θες/νίκης.

Στο πρόσωπο και το ιεροψαλτικό έργο του αειμνήστου Κυριάκου Αργυρόπουλου αναφέρθηκε ο Προϊστάμενος του Ναού Πρωτ. Χαρίλαος Παπαγεωργίου, ενώ ο Σεβ. κ. Ιγνάτιος απέδωσε το σχετικό Τιμητικό Δίπλωμα στον υιό του αειμνήστου Λαμπαδαρίου κ. Κων/νο Αργυρόπουλο. Ο κ. Ιγνάτιος εξήρε το ήθος, το μεράκι και την συνέπεια του Κυριάκου Αργυρόπουλου στην διατήρηση της ακραιφνούς Ιεροψαλτικής παράδοσης, ενώ επεσήμανε την ανεκτίμητη προσφορά του στην παραγωγή νέων Ιεροψαλτών, που συνεχίζουν και εμπλουτίζουν αυτή την παράδοση στις μέρες μας.

TOP NEWS