Εκλογές για την ανάδειξη νέων Ηγουμενοσυμβούλων στην Ιερά Μονή Αγάθωνος

  • Dogma
ιερά μονή αγάθωνος

Την Τρίτη 31 Μαΐου το πρωί ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος συνοδευόμενος από τον ιδιαίτερο Γραμματέα του Αιδεσιμολ. Πρεσβ. π. Αθανάσιο Κυρίτση, μετέβη στην Ιερά Μονή Αγάθωνος και συμμετείχε στην εκλογή μελών Ηγουμενοσυμβούλων.

Η όλη διαδικασία έλαβε χώρα στο Καθολικό της Ιεράς, στην Ιερά  Μονή Αγάθωνος, όπου μετά την προσευχή επί τη ενάρξει των εργασιών ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης  συνεχάρη τον Καθηγούμενο π. Δαμασκηνό και τους Πατέρες πρωτίστως δια την πνευματική πρόοδο του Μοναστηριού και στη συνέχεια δια την τάξη της εκλογής. Στην αντιφώνησή του ο π. Δαμασκηνός ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο για την παρουσία του και την εν γένει συμπαράσταση του στο έργο της Μονής.

ιερά μονή αγάθωνος

Ακολούθησε η διαδικασία της ψηφοφορίας και μετά την καταμέτρηση των ψήφων το νέο Ηγουμενοσυμβούλιο της Ιεράς Μονής Αγάθωνος που προέκυψε απ’αυτήν, απαρτίζεται από τον Ηγούμενο Πανοσιολ. Αρχιμ. Δαμασκηνό Ζαχαράκη, ως Πρόεδρο και τους Πανοσιολ. Αρχιμανδρίτες π. Γερμανό Γιαντσίδη και π. Αγάθωνα Κατερνόπουλο, ως μέλη.

ιερά μονή αγάθωνος

Μετά το πέρας της εκλογής ακολούθησε τράπεζα όπου ο Σεβασμιώτατος με τους πατέρες είχαν την ευκαιρία για μια πνευματική και καρποφόρα συζήτηση.

 

TOP NEWS