Εκστρατεία ενημέρωσης για την Άνοια στην Λάρισα

  • Dogma
Λάρισα

Mε τη Λάρισα ως εικοστό προορισμό το διήμερο 4-5 Νοεμβρίου, συνεχίστηκε η μεγάλη πανελλαδική εκστρατεία ενημέρωσης και πρόληψης για την άνοια, του Φιλανθρωπικού Οργανισμού «ΑΠΟΣΤΟΛΗ» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής Αθηνών σε συνεργασία με την 100% ελληνική εταιρία ΜΕΓΑ και τα Sani Sensitive και την Ιερά Μητρόπολη Λαρίσης και Τυρνάβου. 

 

Οι πάσχοντες από νόσο Alzheimer και άλλες μορφές Άνοιας στην Ελλάδα υπολογίζονται περίπου 200.000 ενώ παγκοσμίως και μέχρι το 2050, οι ανοϊκοί ασθενείς θα είναι περίπου 115,4 εκατομμύρια, σύμφωνα με τα πρόσφατα ερευνητικά δεδομένα. Αντιστοίχως στην Ελλάδα τα άτομα που έχουν αναλάβει την υποστήριξη των ατόμων με άνοια (φροντιστές) υπολογίζονται σε πλέον των 400.000.

unnamed-1

Στοχεύοντας αφενός στην πρόληψη και ευαισθητοποίηση του κοινού σχετικά με την άνοια και αφετέρου στην υποστήριξη των τοπικών φορέων υγείας, εξειδικευμένο προσωπικό του «Καρέλλειου» – Ολοκληρωμένη Μονάδα Αντιμετώπισης Alzheimer και Συναφών Παθήσεων της «Αποστολής» πραγματοποίησε στη πόλη της Λάρισας, δωρεάν τεστ μνήμης σε δεκάδες άτομα άνω των 60 ετών. Παράλληλα πραγματοποιήθηκε ενημερωτική ημερίδα σχετικά με τη νόσο Alzheimer αλλά και αναφορικά με το πολυδιάστατο έργο του «Καρέλλειου» προς τα άτομα με άνοια, τους φροντιστές τους, αλλά και τη κοινωνία. Η ημερίδα διεξήχθη στην αίθουσα του ξενοδοχείου «Divani Palace Larissa» και την οποία παρακολούθησαν εκατοντάδες άτομα, ενώ φροντιστές μοιράστηκαν τα βιώματά τους. Την ημερίδα άνοιξε με χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιος, ο οποίος μίλησε για την πνευματική αντιμετώπιση της νόσου, ευχαριστώντας τόσο τον Μακαριώτατο  Αρχιεπίσκοπο Αθηνών κ.Ιερώνυμο, όσο και τον Διευθυντή της «Αποστολής» κ.Κωνσταντίνο Δήμτσα για το μεγάλο πρωτοποριακό, φιλανθρωπικό και κοινωνικό  έργο που επιτελούν, καθώς και όλους τους συντελεστές της ενημερωτικής αυτής εκδηλώσεως.

unnamed-3 unnamed-2

Η Διευθύντρια του «Καρελλείου» κ. Ευθυμιοπούλου Κατερίνα ευχαρίστησε τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιγνάτιο καθώς και την εταιρεία ΜΕΓΑ για την πολύτιμη συμβολή τους στην υλοποίηση της δράσης και υπογράμμισε το διαρκές ενδιαφέρον  του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου για τους ανθρώπους της τρίτης ηλικίας. Επιπλέον προσέθεσε ότι στόχος της πανελλαδικής εκστρατείας είναι «η ενημέρωση και ευαισθητοποίηση του κόσμου προκειμένου να επιτυγχάνεται η έγκαιρη διάγνωση της νόσου η οποία είναι αποφασιστικής σημασίας για τον ασθενή και τους οικείους του γιατί τους επιτρέπει: να ξεκινήσουν έγκαιρα φαρμακευτικές και μη φαρμακευτικές θεραπείες, να προγραμματίσουν το μέλλον με τη ρύθμιση νομικών, ιατρικών και οικονομικών θεμάτων, να εκπαιδευτούν ώστε να διαχειρίζονται αποτελεσματικά την καθημερινότητά τους, να μειώσουν το συνολικό κόστος φροντίδας λόγω της αύξησης του προσδόκιμου ζωής».

Η εκστρατεία θα συνεχιστεί σε άλλες πόλεις και νησιά της Ελλάδας.

 

TOP NEWS