Ελασσώνος: «Η εφαρμογή του Ευαγγελίου οδηγεί στον εξαγιασμό του ανθρώπου »

  • Dogma

“Ο βίος μας δεν πρέπει να διαφέρει από τον αντίστοιχο των Αγίων γιατί το Ευαγγέλιο είναι ένα και το αυτό για όλους τους πιστούς και η εφαρμογή του οδηγεί στον εξαγιασμό του ανθρώπου” επεσήμανε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτονας.

Θεοδώρα Αβαγιανού

“Ο βίος μας δεν πρέπει να διαφέρει από τον αντίστοιχο των Αγίων γιατί το Ευαγγέλιο είναι ένα και το αυτό για όλους τους πιστούς και η εφαρμογή του οδηγεί στον εξαγιασμό του ανθρώπου” επεσήμανε ο μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Χαρίτονας απο τον μητροπολιτικό ναό του Λαγκαδά.

Ο μητροπολίτης Ελασσώνος, κατά τον εσπερινό της εορτής της Αγίας Παρασκευής, αναφέρθηκε στον μαρτύριο της Αγίας, τονίζοντας ότι “η μνήμη ενός ή περισσοτέρων Αγίων υπενθυμίζει σε όλους μας τον κοινό προορισμό και σκοπό της ζωής μας που είναι ο εξαγιασμός και πρόκληση για μίμηση του βίου των Αγίων, η κατά Χριστόν θέωση αλλά και η μαρτυρία μας στον σύγχρονο κόσμο”.

Προηγουμένως, ο κ. Χαρίτονας χοροστάτησε στον εσπερινό της εορτής, συνχοροστατούντων των μητροπολιτών Πατρών κ. Χρυσοστόμου, Λαγκαδά κ. Ιωάννη και του επισκόπου Θερμών κ. Δημητρίου, ενώ αμέσως μετά πραγματοποιήθηκε η λιτανεία του ιερού λειψάνου και της εικόνας της Αγίας.

Στη συνέχεια, ο επιχώριος μητροπολίτης κ. Ιωάννης, ευχαρίστησε τους παριστάμενους αρχιερείς, τονίζοντας ότι “η σημερινή μέρα είναι εκείνη που συνδέονται και συναντώνται οι μνήμες του παρελθόντος με αυτό που αποτελεί παρόν και προσδοκία του μέλλοντος”.

TOP NEWS