Έναρξη νέας χρονιάς της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής «Ο Άγιος Αχίλλιος»

  • Dogma
Αχίλλιος

Στο φιλόξενο Πνευματικό Κέντρο του Ιερού Ναού Αγίου Ιωάννου στον Τύρναβο, τελέστηκε την Τετάρτη, 1 Νοεμβρίου 2017, ο Αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς του Παραρτήματος της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής « Ο Άγιος Αχίλλιος ».

Τον Αγιασμό τέλεσε ο Πρωτοσύγκελος της Μητροπόλεώς μας π. Αχίλλιος Τσούτσουρας. Μετά το πέρας του Αγιασμού, ο π. Αχίλλιος απευθυνόμενος στους μαθητές του Παραρτήματος, πρωτίστως μετέφερε τις ευλογίες και τις ευχές του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Ιγνατίου. Στη συνέχεια, ενθάρρυνε τους μαθητές, τους συνεχάρη για την απόφασή τους να σπουδάσουν την αγία τέχνη της ψαλτικής και τόνισε την σπουδαιότητα –και αναγκαιότητα συνάμα –της λειτουργίας του Παραρτήματος στην πόλη του Τυρνάβου, ενώ εδίδαξε και το πρώτο μάθημα σχετικά με το Τυπικό της Εκκλησίας, την τυπική δηλαδή διάταξη των ιερών ακολουθιών την οποία πρέπει πολύ καλά να γνωρίζει ο Ιεροψάλτης.
Κατόπιν, ο κ. Δημήτριος Χελιδωνάς, εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου της Σχολής, και ο Σχολάρχης κ. Ηλίας Παπαδόπουλος, ευχήθηκαν στους μαθητές να έχουν καλή πρόοδο στις σπουδές τους και να αγαπήσουν ιδιαίτερα το σπουδαίο αυτό μάθημα της Βυζαντινής Μουσικής. Στο παράρτημα του Τυρνάβου φοιτούν περί τους 15 μαθητές και διδάσκει ο Πρωτοψάλτης του Τυρνάβου κ. Χριστοφόρος Καρυώτης και η κ. Έλενα Σαΐτη (Ευρωπαΐκή Μουσική). Πληροφορίες για το Παράρτημα Τυρνάβου: κ. Χριστοφόρος Καρυώτης ‎6977258964.

TOP NEWS