Ένας ιεραπόστολος από το Καμερούν καλεσμένος του Μητροπολίτη Αργολίδος

  • Dogma
ιεραπόστολος

Στην Αργολίδα βρέθηκε ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου, Ιατρός και Ιεραπόστολος στο Καμερούν της Αφρικής, καλεσμένος του Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκταρίου.

Ο ιεραπόστολος π. Ευάγγελος Παπανικολάου μίλησε στις Συνάξεις των Νέων, στο Ναύπλιο και στο Αργος, ενώ νωρίτερα βρέθηκε και μίλησε και στον εσπερινό στο Μητροπολιτικό ναό του Αγίου Γεωργίου στην πόλη του Ναυπλίου.

Όσον αφορά στη Σύναξη των Νέων του Ναυπλίου το θέμα που ανάπτυξε ο Ιεραπόστολος π. Ευάγγελος ήταν : «Θεόδωρος Ντοστογέφσκι – Δαιμονισμένοι – Κεφάλαιο προς Τύχωνα – Εωσφορική μεταμέλεια», για δε τη Σύναξη του Άργους το θέμα ήταν : «Ἱστορία σχέσεων κρίσεως μεταξύ Θεού και ανθρώπου».

ιεραπόστολος ιεραπόστολος

Ο π. Ευάγγελος Παπανικολάου εξέφρασε τον μεγάλο του θαυμασμό στον Μητροπολίτη Αργολίδος κ. Νεκτάριο ,ο οποίος μετά από μεγάλη έρευνα και αγώνα ανάδειξε στην Ελλάδα έναν μεγάλο Αγιο , τον Άγιο Λουκά τον ιατρό . Εξάλλου όπως κι ο ίδιος τόνισε η μορφή και το έργου του Αγίου Λουκά ήταν αυτό που τον οδήγησε από Ιατρός να γίνει και Ιεραπόστολος. Στόχος των Συνάξεων για τους νέους της Μητροπόλεως Αργολίδος είναι η επικοινωνία, η ανταλλαγή απόψεων και προβληματισμών, η διδασκαλία. Ειδικευμένοι ομιλητές -Ιερείς, πανεπιστημιακοί καθηγητές, ψυχολόγοι, συγγραφείς, με μεγάλη προθυμία, αγάπη και ενθουσιασμό προσφέρουν γνώση, χρόνο και εμπειρία. Τα θέματα που αναπτύσσουν είναι κοινωνικού, ιατρικού, φιλοσοφικού και θεολογικού χαρακτήρα. Εποικοδομητικός και γόνιμος διάλογος ακολουθεί πάντα τις εμπεριστατωμένες, κατανοητές και με ουσιαστικό περιεχόμενο εισηγήσεις.

 

 

TOP NEWS