Με ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις συνεχίζεται η Ναυτική Εβδομάδα

  • Dogma
ναυτική

Άλλη μία σπουδαία πολιτιστική βραδιά έζησε το φιλόκαλο κοινό του Βόλου, την Τετάρτη 21/6, στην παραλία της πόλης, στο πλαίσιο της Ναυτικής Εβδομάδας 2017, που διοργανώνει ο φοράς Πολιτισμού της Ιεράς Μητροπόλεως Δημητριάδος «Μαγνήτων Κιβωτός», σε συνεργασία με πλήθος τοπικών φορέων.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με την πρωτότυπη παρουσίαση του νέου βιβλίου του Πρωτ. Θεοδώρου Μπατάκα, Εφημερίου του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Νικολάου Βόλου και Προέδρου του Σ.Σ.Κ. Βόλου «Ο ΕΣΤΑΥΡΩΜΕΝΟΣ», με τίτλο «Λόγια της στεριάς και της θάλασσας». Την παρουσίαση συνδιοργάνωσαν οι Δ/νσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Μαγνησίας και μίλησαν γι’ αυτό οι Εκπαιδευτικοί κ.κ. Κική Δανιηλίδου και Αντώνης Αντωνίου, ενώ το παρουσίασε ο Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας κ. Κων/νος Μάγος.

Ακολούθησε το θεατρικό δρώμενο «Ο Υάκινθος το καλαμαράκι», από 10 μαθητές του 3ου Γυμνασίου Βόλου, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κ. Σοφία Κανταράκη και το Μουσικό δρώμενο «Νότες της στεριάς και της θάλασσας», από 15 μαθητές 2ου Δημοτικού Σχολείου Ν. Αγχιάλου, με Υπεύθυνη Εκπαιδευτικό την κ. Μαρίλη Κυριακοπούλου.

Μιλώντας για το βιβλίο του, ο π. Θεόδωρος Μπατάκας, μεταξύ άλλων, επεσήμανε ότι «τα κείμενα αυτού του βιβλίου αποτελούν και μια αυθόρμητη αντίδραση στην επίμονη επιδίωξη παραγόντων  να γκρεμιστεί η εικόνα του Θεού από τις ψυχές των παιδιών μας, να αλλοιωθεί η εικόνα της παραδοσιακής ελληνορθόδοξης οικογένειας και να περιφρονηθούν οι αρετές της πίστεως, της αγάπης, του σεβασμού, της σεμνότητας, της αλληλεγγύης, της ηθικής και τόσων άλλων πανορθόδοξων αξιών…».

mousiko_vivlioparousiasi_nautiki_4 mousiko_vivlioparousiasi_nautiki_2 mousiko_vivlioparousiasi_nautiki_6

Ακολούθησε μεγάλη συναυλία της Χορωδίας Ελληνικής Μουσικής του Μουσικού Σχολείου Βόλου, με τίτλο «Με την Ελλάδα καραβοκύρη», με Υπεύθυνες διδασκαλίας τις κ.κ. Κερασία Σιάρα και Ιωάννα Χατζάκη, ενώ στα όργανα θα συνόδευσαν οι καθηγητές Βασίλειος Αγροκώστας στη Λύρα, Δέσποινα Λουκίδου στο Τσέλο και Πέπο Σάλμ στο Φλάουτο.

Οι μαθητές του Μουσικού μας Σχολείου μάγεψαν το πολυπληθές κοινό, με την εξαιρετική τους εμφάνιση, αποδεικνύοντας την θαυμάσια εργασία που επιτελείται στο Σχολείο, υπό την δ/νση της κ. Αρετής Τζαννετοπούλου και των άξιων συνεργατών της.

Τον επίλογο της βραδιάς έκανε ο Σεβ. Μητροπολίτης μας κ. Ιγνάτιος, ο οποίος χαρακτήρισε «ευλογία Θεού» την παρουσία του π. Θεοδώρου δίπλα του, «στο έργο το καλό, της αλληλεγγύης, της προσφοράς και της θυσίας». Αναφερόμενος στο Μουσικό μας Σχολείο, χαρακτήρισε τους μαθητές του «ευλογημένα παιδιά, την ελπίδα και την απαντοχή μας», ενώ συνεχάρη όλους όσοι εργάζονται για την προκοπή και πρόοδό του, στα είκοσι, μέχρι τώρα, χρόνια της λειτουργίας του.

5η Ημέρα της Ναυτικής Εβδομάδας

Την Παρασκευή 23/6, στο πλαίσιο της 5ης Ημέρας της Ναυτικής Εβδομάδας, θα πραγματοποιηθεί ο περίπλους του Παγασητικού, που θα ξεκινήσει από την κεντρική προβλήτα του Λιμανιού στις 9 και θα ολοκληρωθεί στις 11μ.μ.. Ο περίπλους θα γίνει με το πλοίο «Skiathos Express» και η είσοδος θα είναι ελεύθερη για όλους

TOP NEWS