Εγγραφές στις κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδος

  • Dogma
χαλκίδος

Θα λειτουργήσουν και πάλι το ερχόμενο καλοκαίρι οι Εκκλησιαστικές Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Χαλκίδος στις Ροβιές.

Σκοπός των κατασκηνώσεων της Μητρόπλης Χαλκίδος είναι να δώσουμε τη δυνατότητα στα παιδιά της Τοπικής μας Εκκλησίας να περάσουν ευχάριστα κάποιες ημέρες και επιπλέον να βοηθήσουμε και με αυτό τον τρόπο τον εντονότερο σύνδεσμό τους με την Αγία μας Εκκλησία.

Οι έξι περίοδοι που και φέτος θα λειτουργήσουν είναι οι εξής:

Α΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τρίτη 27 Ιουνίου έως και την Πέμπτη 6 Ιουλίου.

Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Α΄  καί Β΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη.

Β΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από το Σάββατο 8 Ιουλίου έως και την Δευτέρα 17 Ιουλίου.

Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Α΄  καί Β΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.

Γ΄ ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 19 Ιουλίου έως και την Παρασκευή 28 Ιουλίου.

Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό την κ. Μαγδαληνή Αργυράκη – Καθηγήτρια Θεολόγο.

Δ΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Κυριακή 30 Ιουλίου έως και την Κυριακή 6 Αυγούστου.

Θα φιλοξενηθούν 90 κορίτσια, που έχουν τελειώσει την Ε΄  καί ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό την κ. Ματίνα Κουβαρά – Παιδαγωγό και Θεολόγο.

Ε΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Δευτέρα7 Αυγούστου έως και την Δευτέρα 14 Αυγούστου.

Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Ε΄  καί ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Αρχιμ. Θεοφύλακτο Τσαγκάρη.

KataskinosisAfisa2014

ΣΤ΄  ΠΕΡΙΟΔΟΣ: Από την Τετάρτη 16 Αυγούστου έως και την Παρασκευή 25 Αυγούστου.

Θα φιλοξενηθούν 90 αγόρια, που έχουν τελειώσει την Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ, με Αρχηγό τον Πανοσιολ. Ιεροκήρυκα και Γενικό Αρχιερατικό Επίτροπο Αρχιμ. Φιλόθεο Θεοχάρη.

Οι εγγραφές και δηλώσεις συμμετοχής θα γίνονται στα εξής σημεία:

Για τα παιδιά (10 θέσεις σε κάθε περίοδο) της Αρχιερατικής Περιφερείας Ιστιαίας, στον Ιερό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Ιστιαίας (τηλ. 22260.52163), από την Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Για τα παιδιά (10 θέσεις σε κάθε περίοδο) της Αρχιερατικής Περιφερείας Αιδηψίων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Αιδηψού (τηλ. 22260.22754), από την Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Για τα παιδιά (10 θέσεις σε κάθε περίοδο) των Αρχιερατικών Περιφερειών Κηρέως, Νηλέως και Λίμνης, στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννου Θεολόγου Μαντουδίου (τηλ. 22270.22100), από την Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Για τα παιδιά (10 θέσεις σε κάθε περίοδο) των Βορείων Σποράδων, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου Γλώσσης (τηλ. 24240. 34250), από την Δευτέρα 8 έως και την Παρασκευή 12 Μαΐου 2017.

Για τα παιδιά του Δήμου Διρφύων – Μεσσαπίων, στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ψαχνών (τηλ. 22280. 23496), από την Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Για τα παιδιά του Δήμου Ερετρίας – Αμαρύνθου, στον Ιερό Ναό Παναγίας της Παραβουνιωτίσσης Ερετρίας (τηλ. 22290. 65222), από την Δευτέρα 15 έως και την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017.

Για τα παιδιά του Δήμου Χαλκιδέων, στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων αριθμ. 10 στην Χαλκίδα, κατά τις εξής ημέρες και ώρες:
Την Δευτέρα 15 Μαΐου 2017, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Α΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Α΄ καί Β΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ).
Την Τρίτη 16 Μαΐου 2017, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Β΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Α΄ καί Β΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ).
Την Τετάρτη 17 Μαΐου 2017, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Γ΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ).

Την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Δ΄ Περίοδο (κορίτσια που έχουν τελειώσει την Ε΄ καί ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).
Την Παρασκευή 19 Μαΐου 2017, από 5.00 μ.μ. έως 7.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην Ε΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Ε΄  καί ΣΤ΄  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ).
Το Σάββατο 20 Μαΐου 2017, από 12.00 μ. έως 2.00 μ.μ., τα παιδιά, τα οποία θα συμμετάσχουν στην ΣΤ΄ Περίοδο (αγόρια που έχουν τελειώσει την Γ΄  ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ και φοιτούν η έχουν τελειώσει το ΛΥΚΕΙΟ).

Για την εγγραφή είναι απαραίτητο να προσέρχονται και οι δύο γονείς, οι οποίοι φέροντες και τις αστυνομικές τους ταυτότητες θα λαμβάνουν το σχετικό έντυπο Αίτηση-Ιατρικό Δελτίο (διαφορετικού χρώματος για κάθε Κατασκηνωτική Περίοδο), που θα επέχει και θέση συγκαταθέσεως των ιδίων. Παιδιά η άλλοι συγγενείς, δίχως τη συνοδεία των γονέων, δεν θα λαμβάνουν Αιτήσεις, παρά μόνον εάν έχουν εξουσιοδότηση και των δύο γονέων, θεωρημένη από Κ.Ε.Π. η την Αστυνομία.

Όταν λαμβάνουν την Αίτηση, τότε θα κρατούνται τα στοιχεία τους και θα λαμβάνουν και τον αριθμό Πρωτοκόλλου εγγραφής, ώστε να κατοχυρώσουν την αίτησή τους. Προκειμένου, όμως, να παραμείνει ενεργής η εγγραφή τους, υποχρεούνται να επιστρέψουν συμπληρωμένη και υπογεγραμμένη από τον Ιατρό του παιδιού και τους ιδίους την Αίτηση, εντός διημέρου το αργότερο. Αν η Αίτηση δεν επιστραφεί στο χρονικό αυτό πλαίσιο η αν είναι ελλιπώς συμπληρωμένη, το δικαίωμα εγγραφής παύει να είναι σε ισχύ.

Οι Αιτήσεις αυτές, που θα βεβαιώνουν ότι το παιδί έχει καλώς στην υγεία του και δύναται να λάβει μέρος στην Κατασκήνωση, θα παραμείνουν με απόλυτη ασφάλεια και εχεμύθεια στην Ιερά Μητρόπολη, αφού μοναδικός σκοπός είναι η προστασία της υγείας του παιδιού, το οποίο θα βρίσκεται μακρυά από τους γονείς του, υπό την άμεση ευθύνη των Στελεχών της Κατασκηνώσεως.

Οι θέσεις, συμφώνως προς τα ανωτέρω στοιχεία των Περιόδων, είναι περιορισμένες γι’ αυτό και δεν παραλείπουμε να σας τονίσουμε ότι κατά τις εγγραφές δεν θα υπάρξει παρέκκλιση από τις παραπάνω οδηγίες, οι οποίες θα εφαρμοσθούν πιστά.

Σε περίπτωση, κατά την οποία, σε κάποια περίοδο υπάρξουν περισσότερες εγγραφές από τις προβλεπόμενες θέσεις, θα πραγματοποιηθεί ΑΝΟΙΚΤΗ ΚΛΗΡΩΣΗ, μεταξύ όλων των παιδιών των Δήμων Χαλκιδέων, Μεσσαπίων-Διρφύων και Ερετρίας-Αμαρύνθου (όπου και παρατηρείται συνήθως συνωστισμός μεταξύ των υποψηφίων προς εγγραφή), την Τρίτη 23 Μαΐου 2017 και ώρα 6.00 μ.μ. στην Αίθουσα Εκδηλώσεων του κτιρίου Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων αριθμ. 10 στην Χαλκίδα.

 

TOP NEWS