Ενοχλημένος ο μητροπολίτης Σταγών για την Τοποτηρητεία του Αρχιεπισκόπου

  • Dogma

Καθήκοντα τοποτηρητή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων θα αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, μετά την εκδημία του μακαριστού Θεοκλήτου. Το άκουσμα αυτής της είδηση φαίνεται να θορύβησε τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, που μίλησε σήμερα σε τοπικό Ρ/Σ για το συγκεκριμένο θέμα.

Καθήκοντα τοποτηρητή στη Μητρόπολη Ιωαννίνων θα αναλάβει ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών κ. Ιερώνυμος, μετά την εκδημία του μακαριστού Θεοκλήτου, μέχρι τη σύγκληση της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος, τον προσεχή Οκτώβριο.

Το άκουσμα αυτής της είδηση φαίνεται να θορύβησε τον μητροπολίτη Σταγών και Μετεώρων κ. Σεραφείμ, που μίλησε σήμερα σε τοπικό Ρ/Σ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ο κ. Σεραφείμ είπε ότι στην θέση του Τοποτηρητή της Μητρόπολης Ιωαννίνων, βάση του Καταστατικού Χάρτη της Εκκλησίας, έπρεπε να τοποθετηθεί ο ίδιος. Αυτό γιατί όπως ανέφερε Τοποτηρητής μιας «χηρεύουσας» Μητρόπολης αναλαμβάνει ο πλησιέστερος και αρχαιότερος Μητροπολίτης.

Και ενώ περίμενε ο ίδιος να αναλάβει την θέση αυτή την θέση , πράγμα που όπως είπε , έχει γίνει σε άλλες περιπτώσεις, έμαθε ότι την θέση του Τοποτηρητή αναλαμβάνει ο ίδιος ο Αρχιεπίσκοπος.

Είπε μάλιστα ότι άκουσε ότι όρισε τον εαυτό του μετά από απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου, η οποία όπως γνωρίζει δεν συνεδρίασε.

Ο κ. Σεραφείμ δήλωσε ότι δεν κατανοεί την πράξη αυτή του Αρχιεπισκόπου, ότι δεν επικοινώνησε μαζί του, και ότι αύριο θα προσπαθήσει να επικοινωνήσει, αφού θα βρεθεί στα Ιωάννινα κατά την εξόδιο ακολουθία του μακαριστού Μητροπολίτη Θεόκλιτου καθ’ ότι ήταν συμφοιτητές στο Πανεπιστήμιο.

Επιπλέον τόνισε ότι θα κατανοούσε μια τέτοια κίνηση αν η Αθήνα συνόρευε με τα Ιωάννινα. Έκλεισε λέγοντας ότι θα ενημερώσει σχετικά με το περιεχόμενο της συζήτησης με τον Αρχιεπίσκοπο, επί του συγκεκριμένου θέματος.

Πηγή: stagonnews.gr

TOP NEWS