Ενοριακή Εκδήλωση στον ι. ν. Αγίας Παρασκευής Λαμίας

  • Dogma
Λαμίας

Μια όμορφη εκδήλωση έλαβε χώρα την Κυριακή 13 Νοεμβρίου το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της  Ενορίας Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπιλανής Λαμίας.

Οι κάτοικοι της Νέας Άμπλιανης αλλά και πολλοί κάτοικοι της πόλεως Λαμίας συμμετείχαν στην εκδήλωση καφέ- τσάι που πραγματοποίησε η Ενορία, στην οποία παρευρέθη και ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος. Όλοι οι παρευρισκόμενοι καμάρωσαν και χάρηκαν ιδιαίτερα τα τμήματα Παραδοσιακών χορών, τα οποία πλαισίωσαν την εκδήλωση, δίνοντας της μία χαρούμενη νότα.

img_0001_54 img_0024_44

Τον Σεβασμιώτατο καλωσόρισε ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού και Αρχιερατικός Επίτροπος Θερμοπυλών & Ροδίτσης & Υπάτης,  Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος π. Παναγιώτης Καπανδρίτης,  ο οποίος και εξέφρασε την προσωπική  χαρά του ,των συνεργατών του και ολόκληρης της Ενορίας για την παρουσία του Πατρός και Ποιμενάρχου μας κ. Νικολάου και του ευχήθηκε ο Πανάγαθος Θεός να του χαρίζει υγεία και δύναμη, να συνεχίζει να ποιμαίνει αόκνως, όπως πράττει  μέχρι σήμερα και να ευλογεί τον φιλόχριστο λαό της Φθιωτικής Εκκλησίας. Στον σύντομο χαιρετισμό του ο Σεβασμιώτατος, με έκδηλα τα συναισθήματα περισσής αγάπης και χαράς, ευχαρίστησε τον π. Παναγιώτη για τα καλά του λόγια και συνεχάρη, αυτόν, τους καλούς του συνεργάτας και το ευλογημένο ποίμνιο της Ενορίας για όλες τις ποιμαντικές δράσεις που λαμβάνουν χώρα στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης Λαμίας. Απευθυνόμενος προς όλους τους παρευρισκομένους ετόνισε την σημαντική και τονωτική αξία αυτών των Ενοριακών εκδηλώσεων, οι οποίες δίδουν την μαρτυρία της Ενότητος και της Πίστεως  του Χριστού εν τη Ενορία και τονίζουν τις αξίες της Ελληνορθόδοξης Παραδοσιακής Ελλάδος. Ακολούθησαν Παραδοσιακοί χοροί τους οποίους παρουσίασαν τα 4 χορευτικά τμήματα της Ενορίας,  υπό την έμπειρη καθοδήγηση του Χοροδιδασκάλου της Ιεράς Μητροπόλεως μας κ. Αριστείδου Φυτιλή και εδόθη πλούσιο κέρασμα σε όλους.

img_0081_30 img_0087_22 img_0112_19 img_0115_22

TOP NEWS